Mainos

Valelääkäri murtui oikeudessa: Haluan pyytää anteeksi Suomelta

Valelääkärinä Pirkanmaalla työskennellyt mies murtui kyyneliin, kun häntä alettiin kuulla Helsingin käräjäoikeudessa.

Mies aloitti puheenvuoronsa pyytämällä anteeksi koko Suomelta tekoaan. Hän sanoi katuvansa todella paljon sitä, että hän työskenteli väärennetyllä tutkinnolla lääkärinä.

Mies kertoi hakeneensa useaan otteeseen lääketieteelliseen tiedekuntaan Suomessa, mutta tuloksetta. Vuonna 2003 hän oli valmistunut sairaanhoitajaksi, mutta Venäjällä syntyneellä miehellä oli unelmana työskennellä lääkärinä.

Mies kertoi lopulta hakeneensa Pietariin opiskelemaan lääkäriksi. Koulu oli hänen mukaansa maksullinen ja kallis, eikä miehellä ollut siihen omien sanojensa mukaan varaa.

– Vanhemmat opiskelijat kertoivat minulle, että opetus Pietarissa on vanhanaikaista. Katsoin, että voisiko vähän oikaista sitä polkua, mies kertoi käräjäoikeudessa.

Oikaisupäätös johti siihen, että hän osti Pietarista väärennetyn lääkärintutkinnon. Väärän tutkintotodistuksen hankkiminen Venäjällä on hänen mukaansa erittäin helppoa eikä sitä välttämättä edes pidetä rikollisena.

Mies painotti oikeudessa, ettei hän työskennellyt itsenäisesti lääkärinä. Hän sanoi lukeneensa yötä päivää lääketieteellisiä kirjoja paikatakseen aukkoja tiedoissaan. Hänen mielestään sitä voi verrata kirjatenttien suorittamiseen yliopistolla.

Mies opiskelee tällä hetkellä ulkomailla lääkäriksi. Hänen tavoitteenaan on valmistua muutaman vuoden päästä lääkäriksi.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeutta muun muassa useasta törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.