Harryn ja Meghanin esittämä väite salaisista häistä sai britit pöyristymään – nyt herttuaparin tiedottaja selittelee asiaa

8:01
Herttuatar Meghan esitti Oprah-haastattelussa järkyttäviä väitteitä brittihovista - nämä kommentit puhuttivat

Sussexin herttuapari väitti Oprah Winfreyn haastattelussa menneensä naimisiin kolme päivää ennen virallisia häitään. Väite löi britit ällikällä ja nyt Harryn ja Meghanin edustaja on kommentoinut asiaa.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin talk show -tähti Oprah Winfreylle antamasta haastattelusta nousi otsikoihin useita kohun aiheuttaneita väitteitä. Yksi niistä liittyi herttuaparin häihin. Herttuapari antoi nimittäin haastattelussa ymmärtää, että he olisivat menneet naimisiin jo kolme päivää ennen toukokuussa 2018 vietettyjä häitään.

– Tiedätkö, menimme naimisiin kolme päivää ennen häitämme. Kukaan ei tiedä sitä, Meghan totesi Winfreylle. 

Vieressä ollut prinssi Harry komppasi vaimoaan ja sanoi, että paikalla olivat tuolloin vain he kaksi sekä Canterburyn arkkipiispa Justin Welby, joka myös vihki pariskunnan 19. toukokuuta 2018 St. Georgen kappelissa heidän virallisissa häissään. 

– Soitimme arkkipiispalle ja sanoimme, että "kuule, tämä tilaisuus, tämä spektaakkeli on maailmaa varten, mutta haluamme liittomme olevan meidän välisemme". Joten ne valat, jotka olemme kehystäneet huoneeseemme, olivat vain meidän välisemme takapihallamme Canterburyn arkkipiispan kanssa, Meghan jatkoi.

Nyt herttuaparin tiedottaja on joutunut selittänyt väitettä, joka sai jo tuoreeltaan papit ja myös monet maallikot Britanniassa hämmentymään toden teolla.

Tiedottaja täsmentää nyt amerikkalaisen NBC-kanavan Today Show -ohjelmalle, ettei puutarhassa muutamaa päivää ennen häitä nähdyssä seremoniassa ollut kyse vihkimisestä.

– He vannoivat yksityisesti henkilökohtaiset valat vähän ennen häitään, tiedottaja täsmensi.

Kommentit tulivat sen jälkeen, kun brittimediassa huomautettiin, että häissä tulee olla paikalla kaksi todistajaa, minkä vuoksi väite salaisista häistä pelkästään herttuaparin ja arkkipiispan kesken sai monet epäileväisiksi.

Meghan ja Harry esittivät Oprahin haastattelussa myös useita muita väitteitä, jotka ovat kohahduttaneet koko maailmaa. Pariskunta muun muassa syytti brittihovia rasismista, johon kuningatar Elisabet, 94, vastasi pari päivää myöhemmin lyhyellä lausunnolla. 

– Perhe kohtaa surullisena tiedon koko laajuudessaan siitä, kuinka haastava kulunut vuosi on ollut Harrylle ja Meghanille. Etenkin rotuun liittyvät esiin nousseet tiedot ovat huolestuttavia. Vaikka muistikuvissa voi olla eroja, niihin suhtaudutaan vakavuudella ja ne käsitellään yksityisesti perheen kesken, tiedotteessa todettiin.

– Harry, Meghan ja Archie tulevat aina olemaan rakastettuja perheenjäseniä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja