Yksi Harryn ja Meghanin kohuhaastattelun väitteistä sai papit hämmentymään

8:01
Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljastaa järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista

Meghanin kasuaali maininta ennenaikaisesta vihkimisestä on saanut papiston hämmentymään. 

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin odotettu kohuhaastattelu juontaja-toimittaja Oprah Winfreyn kanssa esitettiin sunnuntaina 7. maaliskuuta. Haastattelu piti sisällään useita hurjia väitteitä Harryn ja Meghanin osalta, jotka kohdistuivat erityisesti brittihoviin. 

Haastattelun aikana Meghan heitti ilmoille myös hämmentävän ilmoituksen, kun pariskunnan touhuillessa kotinsa kanalassa Winfreyn kanssa herttuatar totesi pariskunnan menneen naimisiin aiemmin kuin maailma luuli. 

– Tiedätkö, menimme naimisiin kolme päivää ennen häitämme. Kukaan ei tiedä sitä, Meghan totesi Winfreylle. 

Vieressä ollut prinssi Harry komppasi asiaa jatkaen, että paikalla olivat tuolloin vain he kaksi sekä Canterburyn arkkipiispa Justin Welby, joka vihki pariskunnan 19. toukokuuta 2018 St. Georgen kappelissa. 

– Soitimme arkkipiispalle ja sanoimme, että "kuule, tämä tilaisuus, tämä spektaakkeli on maailmaa varten, mutta haluamme liittomme olevan meidän välisemme". Joten ne valat, jotka olemme kehystäneet huoneeseemme olivat vain meidän välisemme takapihallamme Canterburyn arkkipiispan kanssa, Meghan jatkoi.

Väite on hämmentänyt maailmalla, varsinkin pappien keskuudessa. Meghanin ja Harryn lähipiiriläisten mukaan pariskunta ei mennyt salaisessa seremoniassa naimisiin, sillä lainkin mukaan vihkimisessä on oltava mukana kaksi todistajaa. Kyseessä olikin todennäköisesti pikemminkin vihkivalojen vaihtaminen yksityisesti, mutta tämä tilaisuus ei laillisesti vielä sitonut Meghania ja Harrya yhteen avioparina. Tämä tapahtui päiviä myöhemmin Windsorissa.

Tapaus on kuumentanut tunteita nimenomaan pappien joukossa. Englannin kirkon kirkkoherra ja pastori David Green totesi Twitterissä nyt jo poistetussa julkaisussa, ettei hänellä ole hajuakaan siitä, mitä Meghan ja Harry tarkoittivat ilmoituksellaan. 

– Et voi mennä naimisiin kahdesti. Joten mitä tapahtui kolme päivää ennen (julkista seremoniaa)? Ja jos se oli avioliitto, niin miksi ihmeessä esitimme rukouksia sekä pyhän vihkimisen kameroille, Green pohti päivityksessään. 

Green on suhtautunut asiaan varsin tulisesti, sillä toisessa sittemmin poistamassaan twiitissä kirkkoherra kyseenalaisti samalla koko Harryn ja Meghanin haastattelun uskottavuuden. 

– Hän (Meghan) selkeästi ajattelee jotain tapahtuneen arkkipiispan kanssa kolme päivää ennen. Joten auttaisin, kun selvennettäisiin mitä se oli. Lisäksi jos jokin hänen väitteistään pystytään vahvistamaan erillisellä todistuksella. Mikäli se on paskapuhetta, tämä auttaa muunkin haastattelun arvioimisessa, Green tylytti herttuaparia.

Myös muun muassa pastori Tiffer Robinson on kyseenalaistanut väitteen siitä, että pariskunta olisi mennyt laillisesti naimisiin puutarhassaan kolme päivää ennen häitään Canterburyn arkkipiispan läsnäollessa, ilman todistajia. 

Arkkipiispan tiedottajan mukaan kirkonmies itse ei tule kommentoimaan pappeuteen liittyviä työtehtäviään julkisuudessa. Canterburyn arkkipiispa on Englannin kirkon tärkein johtaja.

Meghan ja Harry esittivät haastattelussaan useita väitteitä, jotka ovat kohahduttaneet koko maailmaan. Pariskunta muun muassa syytti brittihovia rasismista, johon kuningatar Elisabet, 94, vastasi tiistaina 9. maaliskuuta lyhyellä lausunnollaan. 

– Perhe kohtaa surullisena tiedon koko laajuudessaan siitä, kuinka haastava kulunut vuosi on ollut Harrylle ja Meghanille. Etenkin rotuun liittyvät esiin nousseet tiedot ovat huolestuttavia. Vaikka muistikuvissa voi olla eroja, niihin suhtaudutaan vakavuudella ja ne käsitellään yksityisesti perheen kesken, tiedotteessa todetaan.

– Harry, Meghan ja Archie tulevat aina olemaan rakastettuja perheenjäseniä, tiedotteessa päätetään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja