Vakuuttavia näyttöjä antanut kesän suomalainen kärkivaraus lähellä Winnipeg Jetsin NHL-kokoonpanoa – seurapomo: "Hän on tehnyt kaiken sen"

NHL-tähti Mikko Rantasesta kaikkien aikojen parhaiten palkattu suomalaispelaaja – Urheilutoimittaja:"Sidney Crosbykin jää taakse" 3:04
MTV Uutiset Livessä käsiteltiin Mikko Rantasen tuoretta jatkosopimusta.

18-vuotias Ville Heinola murtautui Rauman Lukon kokoonpanoon Liigassa viime kaudella. Kesän varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella numerolla 20 varattu puolustaja on nyt lähellä lunastaa paikkansa Winnipeg Jetsin NHL-kauden aloittavasta kokoonpanosta. 

Tammikuussa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlinut Heinola on esiintynyt harjoituskaudella Jetsin takalinjoilla luotettavasti. Heinola kellotti viikko sitten Calgary Flamesia vastaan peliaikaa yli 20 minuuttia ja sai vastuuta ykkösylivoiman ainoana puolustajana.

Jetsin GM Kevin Cheveldayoff tiedostaa suomalaisen vahvuudet.

– Kun valitsimme häntä, kykyjenetsijämme puhuivat siitä, mitä hän toisi joukkueeseen. Hän on tehnyt kaiken sen. Hän ymmärtää pelin, liikkuu hyvin, antaa syöttöjä ja on nykyaikainen puolustaja. Olemme innoissamme hänestä, mutta pidämme asiat perspektiivissä: hän on vasta 18-vuotias, Cheveldayoff sanoi seuran TV-kanavan haastattelussa

Jets kohtaa sunnuntai-iltana viimeisessä harjoitusottelussa Minnesota Wildin. Runkosarjan avausottelussa joukkue kohtaa lokakuun 4. päivä New York Rangersin.

Lue myös:

    Uusimmat