Kultaleijona aikoo ottaa kaiken irti NHL-paluustaan – "Tämä on viimeinen mahdollisuuteni"

2:35
Saku Mäenalanen aiheutti hämmennystä tappelemalla viime kevään MM-kisoissa.

Saku Mäenalainen odottaa tulevaa NHL-kautta innolla.

Mäenalainen siirtyy Oulun Kärpistä Winnipeg Jetsiin. Laituri kertoi Sportsnetille odottavansa kovasti mahdollisuuttaan tehdä vihdoin läpimurto taalaliigaan. Aikaisempi yritys oli tahmea.

Mäenalainen pelasi Pohjois-Amerikassa kauden 2018-19 Carolina Hurricanesin organisaatiossa. Hän pelasi tuolloin 34 runkosarjaottelua tehoin 4+4=8. Puolet kaudesta kului AHL:n Charlotte Checkersissä. Pelaajan odotukset tulevalle kaudelle ovat toiveikkaat.

– Haluan pelata NHL:ssä. Tämä on viimeinen mahdollisuuteni. Olen jo 28-vuotias. Siksi olen täällä. Olen nyt paljon parempi pelaaja. Sitä varten menin takaisin Eurooppaan pelaamaan ja nyt olen valmis, Mäenalainen uhosi Sportsnetin haastattelussa.

Hallitseva olympia- ja MM-kultamitalisti valittiin alun perin vuoden 2013 varaustilaisuudessa Nashville Predatorsiin viidennellä kierroksella.

Suomalaishyökkääjä teki viime kesänä Winnipeg Jetsiin yksivuotisen kahden suunnan sopimuksen, jonka myötä hänen vuosipalkkansa NHL:ssä on 750 000 dollaria ja AHL:ssä 225 000 dollaria.

Winnipeg Jetsin päävalmentaja Rick Bowness on huomannut Mäenalaisen vahvuudet harjoituskaudella.

– Ensimmäinen asia, joka hänestä huokuu, on korkea taitotaso ja loistava laukaus, Bowness kertoi Sportsnetille.

NHL-kausi alkaa 7. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja