Vakuuttavasti olympiauransa avannut Kalle Koljonen kohtaa supertähden, joka on pakko voittaa – "Mikään ei ole mahdotonta"

Sulkapalloilija Kalle Koljonen voitti uransa ensimmäisen olympiaottelun vakuuttavasti. Itävaltalainen Luka Wraber kaatui suoraan kahdessa erässä. Seuraavaksi Koljosen täytyy voittaa maailmanlistan kakkonen, Tanskan Viktor Axelsen – voittaja pääsee jatkopeleihin.

Koljonen vei ensimmäistä erää selvästi, ja voitti sen lukemin 21-13. Toinen erä kirjattiin suomalaiselle 21-17, mutta siinä hän päästi vastustajan mukaan.

– Aloin pelaamaan toisessa erässä liian yksinkertaisesti, yritin ratkaista palloja liian nopeasti. Jos tällä tasolla yrittää liian paljon höntyillä, se kostautuu, Koljonen analysoi.

Alussa hän sai nopealla pelillä Wraberin pois tasapainosta, ja napsi pisteitä. Vaikka toisessa erässä hän poikkesi pelisuunnitelmasta, Koljonen piti hermot viileinä, palasi alkuperäiseen suunnitelmaansa ja hoiti homman kotiin. Kärsivällisyyden pettäminen on ollut perisynti, nyt hän osoitti, että on oppinut aiemmista virheistään.

– Ennen on ollut sillä lailla, että olen pelannut kahdeksan palloa putkeen tuollaista. Nyt pelaan kaksi kolme palloa tuollaista vähän tyhmää, yritän helppoa. Kärsivällisyys on kehittynyt tosi paljon viimeisen kahden vuoden aikana. Sen takia varmasti EM-kisoissa tuli saatua pronssia, kun on alkanut aikuistumaan kentällä, eikä höntyile liikaa, Koljonen totesi.

– Lähdin yrittämään, että tulisiko pari helppoa pistettä, mutta hän olikin hereillä siinä.

Suuri ja mahtava Axelsen

Keskiviikon iltaottelu Axelsenia vastaan kuulostaa mahdottomalta tehtävältä. Kaksimetrinen tanskalainen on kultamitalikandidaatti, mutta Koljonen on aiemminkin todennut, että hän alkaa hermoilla helposti, jos asiat eivät mene kuten pitää.

– Jos pelin saa pidettyä alussa tasaväkisenä, hän alkaa hermoilemaan, hänellä on ollut aina niin. Jos hän saa aloitettua hyvin, pitää pelata elämänsä peli, että pysyy mukana.

– Minun pitää pelata paljon monipuolisemmin kuin nyt, hyökkäyksessä lyödä erilaisia lyöntejä. Nyt pysytin lyömään paljon smash-lyöntejä läpi. Axelsen on tosi ulottuva, pitää saada myös vähän jyrkempää lyöntiä ja avata kenttää, Koljonen ennakoi.

Koljonen hävisi Axelsenille EM-kisojen välierässä kahdessa erässä, mutta tanskalainen sanoi itsekin, että joutui tekemään voiton eteen kovasti töitä. Samaa on luvassa myös keskiviikkona. Koljonen teki selkeän huomion, kun hän katsoi Wraberin ja Axelsenin kohtaamisen, jonka tanskalainen voitti 2-0.

– Jos suoraan sanotaan, niin Axelsen vaikutti hermostuneelta. Se oli hänen ensimmäinen pelinsä ja yleensä ensimmäiset ovat vähän hakusessa. Katsotaan onko hän yhtä hermostunut minua vastaan, se tietäisi hyvää minulle. Hän teki siinä matsissa tosi helppoja virheitä, mutta samalla toki löi palloa myös lattiaan. Yllättävän paljon teki hänen tasoiselleen virheitä, en tiedä vaikuttiko hermoilu siihen, Koljonen sanoi.

Axelsenin voittaminen olisi sensaatio, monen mielestä mahdoton tehtävä. Koljonen ei voi ajatella niin.

– Pidän sitä (voittoa) unelmana, eikä tässä lajissa mikään ole mahdotonta. Jos minulle sattuu loistava päivä, ja hänellä voi olla vähän huonompi, kyllä minä saatan ehkä voittaa. Kyllä EM-kisoissakin, kun olin puolivälieriin menossa, sanottiin, että minulla on melkein mahdoton tai ohuet mahdollisuudet tehdä historiaa. Sitten voitin maailmanlistan yhdennentoista suoraan 2-0. En usko, että mikään on mahdotonta. Jos sillä mentaliteetilla menee, on jo valmiiksi hävinnyt, Koljonen linjaa.

– Kyllä minä yritän ihan omalla pelillä voittaa, miksi vaihtaa voittavaa plääniä. Omien vahvuuksien kautta pitää pelata, on turhaa lähteä omaa vahvaa pelityyliä muuttamaan. Vaikka viimeksi hävisin, peli oli kuitenkin tiukkaa, hän mainitsi itsekin, että piti tehdä paljon hommia. Hänellä oli hyvä päivä silloin, se voi vaihtua, ja minulla voi olla vielä parempi päivä.

Lue myös:

    Uusimmat