Kalle Koljonen tietää mitä parantaa Pariisin olympialaisiin – jäänviileä jätti iski suomalaisen kotimatkalle: "Jos pelaa noin, voittaa koko turnauksen"

Kalle Koljosen turnaus Tokion olympialaisten sulkapallossa päättyi lohkovaiheeseen. Koljonen hävisi toisen ottelunsa Tanskan Viktor Axelsenille 9-21, 13-21. Koljonen tietää jo, missä hänen pitää kehittyä.

Ensimmäisessä ottelussaan Itävallan Luka Wraberin voittanut Koljonen toivoi, että Axelsen olisi hermoillut ja sortunut helppoihin virheisiin. Sitä ei paria palloa lukuunottamatta nähty, vaan 194-senttinen tanskalainen takoi palloa murhaavasti kenttään.

–  Ei hermoillut tänään. Maailmanluokan pelaaja, Koljonen kehui.

– Täytyy sanoa, että jos hän pelaa noin, hän voittaa koko turnauksen. Mitä olen katsonut hänen kuntoaan tämän korona-ajan, hän on ollut kisoissa aivan tajuton. On voittanut maailmanluokan pelaajia ihan näillä lukemilla mitä minut. Ihan tajuton pelaaja. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vaikka tappio oli tyly, Koljosen silmistä näkyi oikeanlainen polte. Hän himoitsee sitä, että pystyy kamppailemaan Axelsenin kaltaisia maailman kärkipelaajia vastaan voitoista – ja voittamaan. Tänään hän ei saanut parastaan irti, koska vastustaja oli yksinkertaisesti niin hyvä.

– Pakko myöntää, että hän oli parempi, ja teki minulle vaikeaksi pelata omaa peliä. Jos vastustaja on noin hyvä, se tekee minulle vaikeaksi pelata omalla tasolla. Hän pelasi niin hyvin, että vei minut epämukavuusalueelle koko ajan. Silloin on vaikea pelata itse parastaan.

Koljonen hävisi maailmanrankingin kakkoselle Axelsenille EM-kisoissa. Samoissa kisoissa hän voitti maailmanlistan sijalla 11 olleen Rasmus Gemken. Koljonen sanoi ennen turnausta, että pystyy haastamaan top-10:n pelaajia, mutta top5 vaatisi uuden askeleen ottamista. Hänellä on jo resepti takamatkan kuromiseen.

– Olen aina ollut fyysisesti heitä heikompi. Viimeisen parin vuoden aikana, kiitos fysiikkavalmentajani Roope Rissasen, olen siinä kehittynyt. Fysiikka ei vain kehity sormia napsauttamalla, se on hidas prosessi ja pitää vain tehdä töitä. Kun minulle annetaan pari vuotta aikaa kehittyä fyysisesti paremmalle tasolle. Peli on ihan kasassa, mutta fyysisesti he ovat parempia kuin minä.

– Voimaa, keskivartaloon ja jalkoihin enemmän jerkkua, niin kyllä se alkaa sujua. En ole enää spagettiäijä siellä.

Kokonaisuutena 27-vuotiaan Koljosen ensimmäinen olympiakokemus jää hänen mieleensä positiivisena. Tasoa lähdetään nostamaan, mielessä isommat turnaukset. Ja uudelleen olympialaiset.

– En pidä tätä pettymyksenä, vaan opetuksena. Nyt tiedän, mitä asioita pitää työskennellä, että olen vuonna 2024 paljon parempi.

Hyökkäys vastaan hyökkäys

175-senttisen Koljosen pelityyli on hyökkäävä, samoin 19 senttiä pidemmän Axelsenin. Tanskalainen sai Koljosen mielestä edun aktiivisemmalla verkkopelillä.

Kun suomalainen joutui nostamaan palloa, Axelsen pääsi niittaamaan sitä kenttään. Ja sen hän teki hyvin.

– Kyllähän hän aika hyvin rankaisi, aika hyvin viivoihin koko ajan osui.

– Hänen lyöntinsä ovat paljon jyrkempiä kuin minulla, Koljonen vertasi pituuden tuomaa etua.

3:33
Keskiviikkoaamun Tulosruutu otti kiinni Tokion olympialaisten tapahtumiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja