Suomalaiset Tokion olympialaisissa maanantaina: Eetu Kallioisen kärkitaistelu jatkuu – purjehduksessa herkulliset asemat

8:02
Tokiossa oli loistava päivä – tässä Tulosruudun kattava paketti olympialaisten sunnuntain tapahtumista ja puheenaiheista.

Sulkapalloilija Kalle Koljonen debytoi tänään maanantaina olympialaisissa Tokiossa. Suomalaisittain päivässä on rutkasti jännitettävää.

Koljonen ottelee tänään Itävallan Luka Wraberia vastaan. Wraber on tullut suomalaiselle vastustajana aiemmin tutuksi, eikä Koljonen ole hävinnyt häntä vastaan vielä kertaakaan.

Koljonen kohtaa myöhemmin keskiviikkona alkulohkossa vielä maailmanlistan kakkosen, Tanskan Viktor AxelseninPaikka jatkopeleihin on tarjolla kolmikosta vain yhdelle.

Skeetissä ratkeavat tänään finalistit, kun avauspäivän 75 laukauksen jälkeen kukin päättää peruskilpailun ampumalla 50 kutia. Finaaliin pääsevät peruskilpailun kuusi parasta, ja Eetu Kallioinen on kolmen kierroksen jälkeen juuri jaetulla kuudennella sijalla. Lari Pesosen urakka jatkuu puolestaan 20. tilalta.

Alkuerien seitsemänneksi parhaan ajan naisten 100 metrin rintauinnissa upealla Suomen ennätyksellä tykittänyt Ida Hulkko kauhoo tänään välierissä. Finaalipaikkaa voisi pitää suurena sensaationa.

Purjehduksessa on toisen kilpailupäivän vuoro. Kaarle Tapper on Laserissa avauslähdön jälkeen loistavasti toisena, ja Tuula Tenkanen jatkaa taivaltaan Laser Radialissa avauspäivän kahden lähdön jälkeen kuudennelta sijalta. Tuuli Petäjä-Sirénillä on RS:X-luokassa kirittävää, kun hän on sunnuntain kolmen lähdön jälkeen 14:ntenä.

Suomalaiset Tokion olympialaisissa maanantaina 26.7.:

Klo 3.00–11.15 Ammunta, skeetin karsinnan 2. päivä ja finaalit
Eetu Kallioinen, Lari Pesonen

Klo 4.40– Sulkapallo, kaksinpelin lohkovaihe
Kalle Koljonen

Klo 4.50– Naisten 100 m rintauinti, välierät
Ida Hulkko 

Klo 6.00–12.00 Purjehdus, RS:X, Laser, Laser Radial 
Tuuli Petäjä-Sirén (RS:X), Kaarle Tapper (Laser), Tuula Tenkanen (Laser Radial)

Kellonajat ovat Suomen aikaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja