Vakoojarobotti soluttautui gorillojen joukkoon – paljasti inhimillisiä piirteitä sukulaisistamme

Apina käy juomassa bensat tankeista 1:30
Intialaiset mopoilijat ihmettelivät tyhjiä tankkejaan. Videolla syyllinen paljastuu itse teossa.

Gorillojen joukkoon soluttautunut vakooja paljasti mielenkiintoisia piirteitä kädellisten elintavoista.

Spy in the Wild 2 -ohjelmassa huhtikuun lopussa esitetty videopätkä paljastaa gorilloista varsin inhimillisiä piirteitä. Sademetsässä lehtiä syövät gorillat laulavat aterioidessaan. Minidokumentissa ääntelyä kutsutaan ”arvostuksen kuoroksi”.

Gorillojen on jo aiemmin huomattu ääntelevän laulavasti ja hymisevästi syödessään tiettyjä ruokia. Tutkijat ovat pitäneet havaintoa mielenkiintoisena kielen kehittymisen kannalta.

Nyt ruokalaulun kameralle tallensi John Downer Productions -tuotantoyhtiön kehittämä aidonnäköinen gorillavauvarobotti. Sen on ihmistä turvallisempaa soluttautua jopa satoja kiloja painavien gorillojen joukkoon. Vaikka gorilla on kasvissyöjä, se voi hyökätä uhkaavasti käyttäytyvän – esimerkiksi liian lähelle tulevan tai silmiin katsovan – ihmisen kimppuun. Ihminen on suurin uhka gorillojen olemassaololle.

Piereskelyä ja rään syömistä

Vakoojarobotin kuvaama aineisto osoittaa, että gorilloilla on hyvin inhimillisiä tapoja, mutta myös vaivoja. Nimittäin ilmavaivoja.

Gorilla syö päivässä noin 20 kiloa kasvillisuutta. Vähemmästäkin alkaa pierettämään. Reilu puolitoista minuuttia kestävän videon aikana kuullaankin jatkuvasti törähtelyä ja pärähtelyä, joilla voittaisi monet pierukisat. Dokumentti luonnehtii gorillojen kärsivän ilmavaivoista melko pysyvästi.

Videon lopussa nähdään myös, että kasvillisuuden lisäksi gorilloille maistuu oma räkä.

Katso video alta:

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat