Väkivaltainen parisuhde päättyi 17,5 metrin kuolemansyöksyyn Tampereella – syytetyn mukaan puoliso putosi tai hyppäsi parvekkeelta itse

Tampereen parveketaposta epäilty on vangittu 1:21
Näin puolisonsa taposta epäilty mies peitteli kasvojaan vangitsemisoikeudenkäynnissä elokuussa.

Syyttäjä vaatii 11,5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta Tampereen parkevetaposta syytetylle 38-vuotiaalle miehelle. Syyttäjän mukaan mies oli pahoinpidellyt puolisonsa ennen tapahtumaa tajuttomaksi ja heittänyt hänet sitten parvekkeelta katuun.

Asian käsittely alkoi tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Tänään julki tulleet haastehakemukset piirtävät kuvaa väkivaltaisesta parisuhteesta ja syyttäjä vaatiikiin miestä tilille kaikkiaan viidestä puolisonsa pahoinpitelystä ennen henkirikosta. Syytelistalta löytyy myös muita rikoksia.

Epäilty tappo tapahtui elokuun lopussa Tampereen keskustassa, jossa pariskunnan koti sijaitsi. Syyttäjän mukaan mies tuli yöllä kotiin ja pari alkoi riidellä saman tien.

Riidan aikana mies kävi naiseen käsiksi, löi tätä kasvoihin nyrkillä useita kertoja, kuristi molemmin käsin kaulalta ja potki. Kun nainen kaatui väkivallan seurauksena lattialle, mies jatkoi naisen potkimista.

Syyttäjän mukaan tapahtumat etenivät niin, että mies raahasi naisen ranskalaisen parvekkeen ovelle ja nosti tämän kaiteen yli. Nainen putosi 17,5 metriä alas kadulle ja kuoli vammoihinsa.

Väkivaltainen parisuhde

Syyttäjän mukaan mies kohdisti naiseen väkivaltaa useita kertoja suhteen aikana muiden muassa hakkaamalla tämän päähän tikkausta vaatineen haavan, lyömällä nyrkein ja kuristamalla erilaisilla välineillä. Kerran mies löi haarukan naisen selkään.

Mies kiistää pääosan teoista, mutta myöntää osan pahoinpitelyistä. Puolisonsa tapon mies kiistää.

Mies toteaa kirjallisessa vastauksessaan, että pariskunta oli seurustellut vuodesta 2019 lähtien ja parisuhteeseen oli liittynyt molemminpuolista väkivaltaa sekä mustasukkaisuutta.

Naisen kuolinyönä parilla oli jälleen riitaa ja mies kertoi lyöneensä sekä kuristaneensa naista. Miehen mukaan nainen ei kuitenkaan menettänyt kertaakaan tajuntaansa.

Miehen mukaan hän oli selin naiseen, kun tämä putosi tai pudottautui parvekkeelta.

Syyttäjä puolestaan on esittänyt todistelua siitä, ettei nainen ollut käyttäytynyt millään tavalla itsetuhoisesti. Syyttäjän mukaan asunnosta ja miehen vaatteista löytyi runsaasti todisteita miehen naiseen kohdistamasta väkivallasta.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa asiasta tuomionsa myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat