Oikeus vangitsi Tampereen parvekesurmasta epäillyn 38-vuotiaan miehen – taustalla väkivalta- ja petostuomioita

Tampereen parveketaposta epäilty on vangittu 1:21
Puolisonsa taposta epäilty mies peitteli kasvojaan vangitsemisoikeudenkäynnissä.

Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään vanginnut 38-vuotiaan miehen epäiltynä Tampereen parvekesurmasta. Oikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä taposta.

Syytteen noston määräpäivä on 24. marraskuuta.

Epäilty henkirikos tapahtui noin yhden aikaan sunnuntain vastaisena yönä Tampereen keskustassa Itsenäisyydenkadulla. Uhri putosi kerrostalon ylimmästä eli kuudennesta kerroksesta maahan. 

Poliisi otti paikan päältä kiinni 38-vuotiaan miehen. 

Uhri oli kolmekymppinen nainen. Taposta epäilty mies oli sosiaalisessa mediassa kertomansa tiedon mukaan parisuhteessa uhrin kanssa.

Myös virallisten asiakirjojen mukaan pari on ainakin aiemmin seurustellut keskenään ja asunut yhdessä.

Tampereen parvekeputoaminen oli tappo, poliisi epäilee 4:11
Katso videolta, mitä MTV:n rikostoimittaja kertoi Tampereen epäillystä henkirikoksesta tiistaina.

Poliisi vaitonainen tapahtumista

Poliisi on ollut vaitonainen parvekeputoamiseen liittyvistä tapahtumista ja vetoaa esitutkinnan keskeneräisyyteen. Poliisi ei ole vahvistanut tapahtumapaikkaa, eikä esimerkiksi uhrin sukupuolta.

Poliisi ei ole myöskään kertonut, millä perusteella se epäilee 38-vuotiasta miestä ja miten epäilty henkirikos tapahtui.

Poliisi ei ole kertonut sitäkään, uskooko se uhrin menehtyneen putoamiseen vai jo ennen putoamista.

Tuomittu saman uhrin pahoinpitelystä

Mies on tuomittu aiemmin puolisonsa pahoinpitelystä. Oikeuden asiakirjojen mukaan teko tapahtui pariskunnan yhteisessä asunnossa helmikuussa 2021.

Mies heitteli puolisoaan pitkin asuntoa ja raahasi tämän hiuksista rappukäytävään. Kun nainen palasi kotiinsa, mies tempaisi käteensä keittiöveitsen, painoi sen naisen kaulalle ja lateli väkivaltauhkauksia.

Nainen sai väkivallan seurauksena ruhjeita ylävartaloonsa. Nainen soitti itse hätäkeskukseen ja kertoi poliisille yksityiskohtaisesti tapahtumista.

Myöhemmin oikeudessa hän väitti poliisin johdatelleen häntä, mistä oikeus ei löytänyt mitään todisteita. 

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 38-vuotiaan puolisonsa pahoinpitelystä puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Nakkikioskitappelu ja petoksia

Elokuussa 2019 mies syyllistyi kahteen pahoinpitelyyn Tampereella ja sai rangaistukseksi 45 päiväsakkoa. Kyse oli niin kutsutusta nakkikioskitappelusta.

Todistajan mukaan 38-vuotiaalle ja toiselle miehelle oli syntynyt käsirysy, josta 38-vuotias yritti livetä tiehensä. Todistaja lähti miehen perään, joka kävi myös hänen kimppuunsa.

Tilanne päättyi siihen, että ulkopuoliset henkilöt taltuttivat riehujan ja poliisi vei hänet mennessään.

Touko-elokuussa 2021 38-vuotias syyllistyi oikeudnen mukaan neljään petokseen, josta hän sai rangaistukseksi 50  päiväsakkoa. Oikeuden mukaan mies huijasi eri henkilöiltä rahaa solmimalla näiden kanssa kauppoja aterimista ja lautasista, joita ei sitten kuitenkaan toimittanut koskaan uhreilleen.

Petosten yhteissumma oli noin 460 euroa.

Nainen kuristi liikkuvassa autossa

Oikeuden asiakirjojen mukaan mies kävi vuonna 2015 järjestyksenvalvojan kimppuun kiinniottotilanteessa ja huitasi tätä nyrkillä nenään. Oikeus tuomitsi miehen 20 päiväsakkoon lievästä pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Tätä aiemmalta ajalta mies on saanut tuomion pahoinpitelystä, jossa tuomioita ottivat myös muut bileisiin osallistuneet henkilöt. Samoin miehellä on sakkotuomio nuorena tehdyistä näpistelyistä.

Oikeuden asiankirjojen mukaan mies on itsekin joutunut väkivallan uhriksi. Mies oli vasta 18-vuotias, kun 40-vuotias nainen kiersi käsilaukkunsa kantohihnan hänen kaulansa ympärille kesken ajon.

Mies toimi tuolloin auton kuljettajana.

Nainen väitti oikeudessa yrittäneensä vain paniikissa saada nuoren miehen pysäyttämään auton. Nainen sai kuitenkin pahoinpitelytuomion lisäksi tuomion vahingonteosta katkomalla uhrinsa auton antennin ja nousemalla konepellin päälle tilanteen jälkeen.

Nainen sai teostaan 50 päiväsakkoa ja joutui korvaamaan aiheuttamansa vahingot uhrilleen.

Juttua päivitetty 23. elokuuta kello 14.31 epäillyn rikoshistorialla.

Lue myös:

    Uusimmat