Pariskunta paiskoi kaneja lattiaan ja heitti ne kuolemaansa parvekkeelta – poliisille käsittämätön väite

Pariskunta paiskoi lemmikkikaneja lattiaan ja lopulta kerrostalon parvekkeelta alas. Kun poliisi saapui paikalle, molemmat esittivät tietämättömiä mistään kaneista.

Erikoiset tapahtumat sattuivat toukokuussa 2021 Varkaudessa.

Naapuri kiinnitti huomiota meteliin, joka kuului viereisestä asunnosta. Ovisilmästä kurkkiessaan hän näki, että porraskäytävässä nainen paiskoi kahta kania lattiaan.

Myöhemmin hän näki ikkunastaan, miten mies otti pihalla kaksi kania naisen kädestä ja paiskasi ne maahan. Sitten naiset tulivat takaisin naapuriasuntoon.

Naapuri kertoi, miten jonkin ajan kuluttua kaneja paiskonut nainen hakkasi toisen naapurin ovea ja pyysi soittamaan poliisit. Naapuri kertoi, ettei ollut nähnyt kumpaakaan pariskunnan osapuolta aiemmin.

Molemmat kanit kuolivat

Paikalle saapunut poliisipartio löysi kaksi kania kerrostalon pihalta maasta. Isompi kaneista oli niin huonossa kunnossa, että partio lopetti sen tapahtumapaikalla.

Pienempi kanikin kuoli matkalla eläinlääkäriin.

Oikeutta eläimille -yhdistyksen kuvaamilla videoilla koiria potkitaan ja lyödään 1:14
Katso myös: Video ei herkille! Oikeutta eläimille -yhdistyksen kuvaamilla videoilla koiria potkitaan ja lyödään. 

Naapuri näytti poliiseille, miltä parvekkeelta kanit oli paiskattu alas. Asuntoon mennessään poliisit näkivät kaninruokaa ja heiniä asunnossa.

Asunnosta poliisit tavoittivat myös päihtyneen pariskunnan, joista molemmat väittivät, ettei heillä ollut mitään kaneja.

Ehdollista vankeutta

Pohjois-Savon käräjäoikeus ei uskonut pariskunnan väitteitä siitä, ettei heillä ole tekemistä kanien kanssa. Oikeus katsoi 39-vuotiaan naisen ja 32-vuotiaan miehen syyllisiksi eläinsuojelurikokseen.

Minkäänlaista syytä kanien julmalle kohtelulle oikeusprosessissa ei selvinnyt.

Käräjäoikeus määräsi molemmille rangaistukseksi 30 päivää ehdollista vankeutta ja määräsi heidät viiden vuoden eläintenpitokieltoon.

Lue myös:

    Uusimmat