Mainos

Vakavasti sairas yhdysvaltalaispoika jumissa Suomessa – perheen rahat eivät riitä ambulanssilentoon

Yhdysvaltalainen uutiskanava CBS kertoo nettisivuillaan Suomessa sairaalassa olevasta yhdysvaltalaispojasta, jonka siirtäminen kotiinsa Yhdysvaltoihin on joutunut vaikeuksiin.

Pojan tilan äkillinen heikkeneminen on johtanut siihen, että paluu kotiin vaatisi ambulanssilennon. Perheen vakuutus ei kuitenkaan kata sitä. Nyt perhe yrittää joukkorahoituksen turvin tuoda lapsensa kotiin.

13-vuotias Marco Ziccardi tuli Suomeen syyskuussa suomalaisen äitinsä kanssa etsimään apua pojan harvinaiseen sairauteen. Asiasta uutiskanavalle kertonut isä, Vito Ziccardi sanoo, että New Jerseyssä lääkärit eivät olleet löytäneet syytä siihen, miksi pojan kieli turpoaa.

– Neljäntenä iltana Suomessa Marco ja hänen äitinsä olivat syömässä, kun pojan hengitys äkillisesti vaikeutui. Marco kiidätettiin suoraan sairaalaan ja hänet laitettiin hengityskoneeseen.

Myöhemmin Marcolla diagnosoitiin vakava neurologinen sairaus, joka tuhoaa hänen kävely- ja puhetaidon ja vie kyvyn niellä ja hengittää. Pojan tila on niin kriittinen, että hänen siirtäminen Suomesta Yhdysvaltoihin vaatisi hyvin varustellun ambulanssilennon. Sen hinta voi nousta jopa 180 000 euroon.

Marcon isä on nyt perustanut joukkorahoitussivuston lentokulujen kattamiseksi.

– Sitä tekee mitä tahansa oman lapsensa eteen. On tuskastuttavaa, kun en voi täyttää pojan toivetta päästä kotiin.

– Hän haluaa kotiin ja minä haluan hänet kotiin, isä sanoo.

Perhe on saanut jo lahjoituksia tuttaviltaan ja sukulaisiltaan ja jopa Marco-pojan koululta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.