4-vuotiaan syöpähoidot keskeytettiin koronatartunnan vuoksi – itsekin sairastuneen äidin tuskainen odotus: "Uskallan itkeä kotona vain yksin suihkussa"

4-vuotiaan syöpähoidot jouduttiin perumaan koronatartunnan vuoksi – äidin tuskainen odotus pojan negatiivisesta testistä: ”Uskallan itkeä kotona vain yksin suihkussa” 1:46
Yhdysvaltalaispojan syöpähoidot keskeytettiin koronatartunnan vuoksi.

Kun poika todetaan parantuneeksi koronaviruksesta, häntä odottaa ainakin vuoden pituinen kemoterapiahoito.

Newyorkilainen Jennifer Ferruzzi ei arvannut, minkälainen taistelu olisi edessä, kun hänen 4-vuotias poikansa valitteli kipeää oloa.

– Rehellisesti luulimme, että hänellä olisi ollut vain vatsatauti.

Pian pojan oireet voimistuivat ja hän valitteli myös silmiään. Matteo-pojalla todettiin sairaalatutkimusten jälkeen aivokasvain.

Koronavirus hidastaa hoidon saantia

Matteo sai pikaista hoitoa, jossa helpotettiin muun muassa aivojen painetta. Hänet lähetettiin kotiin siksi aikaa, että kemoterapiahoidot alkavat, mutta tässä vaiheessa tulikin suurempia mutkia matkaan.

Äiti Jenniferillä todettiin koronavirustartunta ja pian se vahvistettiin myös Matteolla. Virustartunta viivästyttää syöpähoitoja, sillä kemoterapia voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun poika on saanut negatiiviset tulokset koronatestistä.

Jennifer kertoo CNN:lle, että odottavan aika on pitkä.

– On vaikeaa olla itsekin sairaana ja yrittää lohduttaa omaa lastaan.

Vaikean tilanteen keskellä äiti pyrkii pysymään sairaan poikansa edessä vahvana ja luottavaisena tulevasta.

– Uskallan itkeä kotona vain yksin suihkussa.

Jennifer haluaa välittää yhden viestin kaikille vanhemmille.

– Jos lapsenne valittaa yhtään sairautta, viekää hänet välittömästi lääkäriin. Vaikka kyseessä ei olisikaan mitään vakavaa, on parempi varmistaa asia.

Lue myös:

    Uusimmat