Vakavasti loukkaantunut tähtipelaaja kotiutetaan sairaalasta koronapotilaiden tieltä – "Täytyy lakata olemasta itsekäs"

Uusiseelantilainen rugbytähti Mose Masoe joutuu lähtemään sairaalasta kesken hoitojaksonsa tehdäkseen tilaa koronaviruspotilaille. Tammikuussa vakavasti loukkaantunutta Masoeta hoidetaan englantilaisessa Pinderfieldsin sairaalassa Wakefieldissä.

Englantilaisen Hull KR -joukkueen varakapteeni Masoe loukkasi selkärankansa  joukkueensa harjoitusottelussa Wakefieldiä vastaan tammikuussa. Hänet siirrettiin Pinderfieldin sairaalan neljän päivän tehohoitojakson jälkeen leedsiläissairaalasta. Loukkaantuminen päättää Masoen urheilu-uran.

Guardian-lehden mukaan Masoe on vasta alkanut kävellä tukea käyttäen, eikä omien sanojensa mukaan ole valmis kotiutumaan sairaalasta. Maanantaina hänelle kuitenkin kerrottiin, että hänen pitää lähteä 72 tunnin kuluessa, sillä sairaalapaikkoja tarvitaan koronaviruspotilaiden hoitamiseen.

– Heidän täytyy vapauttaa paljon tiloja koronaviruspotilaille, joten monien meistä täytyy mennä kotiin, Masoe sanoo seuransa verkkosivuilla.

Vaikka ajatus kotiutumisesta lasten ja vaimon luokse tuntuu mukavalta, Masoe kertoo, ettei pysty itse huolehtimaan itsestään, esimerkiksi käymään vessassa. Hän toivookin ihmisten ymmärtävän, kuinka tärkeää viruksen pysäyttäminen on.

– Ihmisten täytyy pysyä kotona, jotta voimme palata sairaalaan kuntoutukseen. Täytyy lakata olemasta itsekäs, koska sen vaikutukset näkyvät jo nyt. Nyt on ensimmäinen kerta, kun voit säästää henkiä vain pysymällä kotona televisiota katsellen tai Play Stationia pelaten.

Masoe ei saa sairaalasta mukaansa apuvälineitä päivittäiseen selviytymiseen kotonaan, mutta seura ja paikallinen säätiö ovat rientäneet apuun ja avustavat apuvälineiden hankkimisessa.

Lue myös:

    Uusimmat