NHL-kovanaama yritti tehdä upean eleen – avautuu nyt rajuista koronaoireistaan: "Yhtä helvettiä"

NHL-kaukaloiden maineikas tappelija Georges Laraque varoittaa ihmisiä koronavirusuhan vakavuudesta. Virustartunta vei 43-vuotiaan Laraquen keuhkokuumeessa sairaalahoitoon, ja hän kuvaa sairauden pahinta vaihetta helvetiksi Montreal Gazetten haastattelussa.

Laraque on menettänyt sairauden aikana yli yhdeksän kiloa painostaan, vaikka hän sairastui hyväkuntoisena valmistautuessaan lenkkeillen maratonille.

– Pari-kolme ensimmäistä päivää olivat yhtä helvettiä. Minä todella kärsin, Laraque tunnustaa.

Laraque varoittaa ihmisiä huolettomuudesta.

– Olin terve ja se osui silti kohdalleni. Se voi sattua kenelle tahansa, joten ihmisten täytyy suhtautua tähän vakavasti.

Laraqueta hoidettiin Montrealin Charles-Le Moyne -sairaalan virusosastolla, jossa oli 19 potilasta. Hän luotti kuntoonsa, mutta totesi vanhempien ja itseään huonompikuntoisten potilaiden olevan vaarassa.

– Ihmisiä kuolee. Huomasin sen. Vanhemmat ihmiset ovat riskiryhmässä, eivätkä kaikki ole yhtä onnekkaita kuin minä.

Astma lisäsi riskiä

Laraque meni sairaalaan 27. huhtikuuta, mutta hänet vapautettiin kotihoitoon. Tilan huononnuttua hänellä todettiin keuhkokuume molemmissa keuhkoissa. Kuume nousi yli 39 asteen.

Tilanne oli poikkeuksellisen tukala, sillä Laraque sairastaa astmaa. Hänellä on myös todettu geneettinen häiriö keuhkoissa.

– Se polttaa, kun keuhkoihin pumpataan nenän kautta kolme litraa happea. Kun yritin nousta sängystä, aloin yskiä ja olin voimaton. Käynti vessasta kävi urheilusuorituksesta. Olin aivan poikki, Laraque kuvailee.

– Hengästyin, kun yritin sanoa jotain. Se oli pelottavaa.

Laraque tarvitsi lisähappea sunnuntaihin asti.

Laraque kertoi tapahtuneesta myös Instagramissa. Hän toimi ennen sairasteluaan vapaaehtoisena ruokalähettinä, joten hän halusi varoittaa asiakkaitaan, jos he tuntevat virustartunnan oireita.

NHL:ssä lähes 700 ottelua 1997–2010 pelannut Laraque uskoo saaneensa viruksen kauppareissuillaan.

Lue myös:

    Uusimmat