Mainos

Vakava masennus keski-ikäisten sairaus

Vakava masennus ei olekaan vanhojen ihmisten sairaus, kuten on luultu. . Tuoreen tutkimuksen mukaan eniten masennus vaivaa keski-ikäisiä miehiä ja naisia. Naisilla on toinenkin masennuskausi, se iskee kolmekympin iässä.

Vakavasti masentuneen ihmisen kiinnostus tavallisiin arkielämän asioihin on hävinnyt lähes kokonaan. Sen lisäksi masentuneella on univaikeuksia: joko nukkuu liian vähän tai liian paljon. Myös ruokahalu on kadonnut ja masentunut laihtuu hälyttävästi lyhyessä ajassa.

Kansanterveyslaitoksen tutkimuksessa , jossa haastateltiin noin 6000 ihmistä, tuli esille se, että masennus ei olekaan vanhusten sairaus kuiten aikaisemmin on luultu vaan keski-ikäisten miesten ja naisten sairaus. Naisilla toinen masennuskausi oli 25-35 vuotiaana.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset naiset ovat masentuneempia kuin miehet. Naisten ja miesten välinen ero on kuitenkin pieni. Suomalaisista noin 11 prosenttia kärsii vakavasta masennuksesta mikä vastaa muidenkin maiden tilannetta. Suomessa ei tämän tutkimuksen mukaan olla sen masentuneempia kuin muissakaan maissa.
(MTV3)

Sirkka-Liisa Mannerkoski kertoo suomalaisten masennuksesta Yhdeksän uutisissa (1 34)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.