Mainos

Vakausvälineen luokituksen laskulla ei vaikutuksia markkinoihin

Luottoluokitusyritys Standard & Poor'sin eilisiltaisella päätöksellä laskea Euroopan väliaikaisen rahoitusvakausvälineen ERVV:n luokitusta ei ole ollut minkäänlaisia kielteisiä vaikutuksia markkinoihin.

Euro on vahvistunut tänä aamuna, Aasian pörssit ovat kohonneet selvästi ja Euroopan pörssien odotetaan avautuvan nousuun.

Tokion pörssin Nikkei-indeksi päätyi runsaan prosentin verran plussalle. Hongkongin pörssi on vajaan kahden prosentin nousussa. Pörssejä tukevat Kiinan odotettua paremmat talousluvut ja Ranskan hyvin sujunut eilinen lainahuutokauppa. ERVV:n luokituksen laskulla ei ole ollut väliä.

Ranska arvioi, ettei ERVV tarvitse lisää tukirahaa huolimatta luottoluokituksen laskemisesta. Saksa torjui jo eilen ehdottomasti ERVV:lle annettavien takausten kasvattamisen.

Myös Japanin mukaan ERVV:n joukkovelkakirjat pysyvät houkuttelevana sijoituskohteena luottoluokituksen laskusta huolimatta.

Sen sijaan Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi sanoi illalla, että kriisirahasto tarvitsee lisää tukea kolmen A:n luottoluokituksen mailta, kuten Suomelta.

(MTV3- STT – Reuters - AFP)

Katso Euroopan keskuspankin johtajan Mario Draghin kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.