Mainos

Väite: Huhut dieselin kuolemasta vahvasti liioiteltuja – "On luettu liikaa sarjakuvia"

Japanilaisyhtiön toimitusjohtaja ei usko kaikkien autojen muuttuvan sähköisiksi. Koskaan.

Japanilaisen Horiban valmistamat laitteet olivat avainasemassa, kun Volkswagen jäi kaksi vuotta sitten kiinni laajamittaisesta päästöhuijauksesta. Yhtiön toimitusjohtaja Atsushi Horiba ei kuitenkaan usko dieselin kuolemaan. Tämä ei ole yllättävä lausunto, kun ottaa huomioon, että Horiban bisnesten kannalta on tärkeää, että autot jatkavat saastuttamista.

Horiban mukaan huhuja dieselin kuolemasta on liioiteltu. Hän uskoo, että sähköautoja ei koskaan tule olemaan enempää kuin kolmannes maailman autokannasta. Horiba valmistaa noin 80 prosenttia kaikista autoteollisuudessa käytetyistä päästömittauslaitteista.

– Akateemikko, joka sanoo, että tulevaisuudessa kaikki autot ovat sähköisiä, on lukenut liikaa sarjakuvia, Horiba sanoo.

Horiba on sitä mieltä, että valmistajat, jotka nyt ylenkatsovat polttomoottoreiden kehityksen tärkeyttä, eivät ole näkemässä sähköautojen todellista vallankumousta, joka tapahtuu hänen arvioidensa mukaan 15 vuoden päästä.

Huolimatta itsevarmuudesta, jolla Horiba lausuntonsa antoi, merkit viittaavat siihen, että autojen sähköistyminen kiihtyy entisestään. Kiina, autojen suurin markkina-alue, kiirehtii päästö- ja taloudellisuusrajoituksiaan, minkä lisäksi Britannian, Ranskan, Norjan ja Intian hallitukset ovat asettaneet aggressiivisia tavoitteita polttomoottoriautojen myynnin kieltämiseksi. Samaan aikaan yksittäiset valmistajat, kuten Tesla, nostavat sähköautojen imagoa suuren yleisön keskuudessa.

Bloombergin raportin mukaan sähköautot ovat vastaavien polttomoottoriautojen hintaisia jo kahdeksan vuoden päästä.

***

2:12

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.