Väistykää, Alonso ja Rosberg! Lewis Hamiltonin uran kovin vastustaja todellinen yllätys – "Hän ei koskaan voittanut minua"

Niki Richardson on erittäin ylpeä siitä, ettei hän koskaan taipunut radalla F1-sarjan kuusinkertaiselle maailmanmestarille Lewis Hamiltonille

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kun Mercedes-tähti Lewis Hamiltonilta kysyttiin vuosi sitten hänen uransa pahimmasta vastustajasta, vastaus yllätti. Se ei ollut F1-mestaruustaistoista tuttu Fernando Alonso, Nico Rosberg tai Sebastian Vettel, vaan Niki Richardson. 

Richardsonin kilpa-ajajaura ei lähtenyt koskaan lentoon, sillä hän on toiminut jo pitkään ajo-opettajana, mutta kartingvuosinaan 90-luvulla hän oli todella kova luu. 

– Hän (Hamilton) ei koskaan voittanut minua. En muista ohittiko hän minua koskaan, mutta ei ainakaan voittanut, Richardson kommentoi brittiläiselle Echolle. 

Monien muiden tavoin myös Richardson yllättyi Hamiltonin sanoista. 

– Se oli uskomatonta ja todella odottamatonta, että hän mainitsi minut. Se, että mahdollisesti kautta aikojen paras kilpa-ajaja sanoo ihailleensa minua nuorempana, on hämmästyttävää. Hän itse asiassa kertoi saman tarina Britannian GP:ssä 30 000 ihmisen edessä tänä vuonna, mikä on hullua, Richardson tunnelmoi. 

– Lewis oli kartingvuosinaan pieni painajainen, sillä hän usein ajoi ulos ja törmäsi muihin autoihin, mutta hänestä tuli parempi pikkuhiljaa. 

Richardson on kohdannut kartingradalla myös muita kuuluisuuksia. 

– Tapasin prinsessa Dianan 90-luvulla, ja minua pyydettiin opettamaan Williamille kartingajoa. Diana tuli radalle heidän mukanaan useita kertoja.  

Richardson sanoo, ettei hän ole tavannut Hamiltonia 90-luvun lopun jälkeen, mutta jälleennäkeminen saattaa toteutua pian. 

– Mercedeksen F1-tiimi on sanonut yrittävänsä järjestää asian, mutta mitään ei ole vielä sovittu. Olisi siistiä vaihtaa kuulumiset jossain vaiheessa, Richardson summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat