Mainos

Vain yksi jäänmurtaja töihin

Vain yksi jäänmurtaja lähtee töihin, muut odottavat vielä Helsingin Katajanokalla. Jäätä on tällä hetkellä ainostaan Perämeren pohjukassa.

Jäänmurtaja Otso lähtee tämän talven ensimmäiselle murtajamatkalleen Perämerelle ensi maanantaina. Sen matkaa valmistellaan jo täyttä päätä. Otso saapuu Perämerelle varmistamaan Tornion, Kemin ja Oulun liikennettä ensi keskiviikkona.

Poikkeuksellisen lämpimän alkutalven johdosta murtajia ei aikaisemmin ole tänä talvena tarvittu. Jäätä on muodostunut ainoastaan Perämeren pohjukkaan. Tornion edustalla on tällä hetkellä noin 5 - 20 senttimetrin paksuista jäätä. Jää ulottuu Tornion satamasta noin 2-3 meripeninkulmaa merelle. Se ei ole toistaiseksi aiheuttanut haittaa pohjoisen laivaliikenteelle.

Seuraava jäänmurtaja lähetetään Perämerelle noin parin viikon kuluttua - talven kehityksestä riippuen.

Jäänmurtajat ovat odotelleet tositoimia Helsingissä Katajanokan laiturissa jo viikkokausia.

Joinakin talvina jäänmurtajat ovat päässeet töihin jo marraskuussa, mutta jäiden tulo on tänäkin vuonna myöhässä. Viime talvi oli Suomen historiassa ensimmäinen, jolloin jäänmurtaminen aloitettiin vasta vuodenvaihteen jälkeen. Nyt on siis tulossa toinen talvi.

Poikkeuksellisen lämmin sää on saanut myös luonnon sekaisin viime talven tapaan. Katsojamme Teija Nurmela Keminmaalta lähetti tänään otetun kuvan, jossa orvokki on riehaantunut kukkimaan pihan kukkapenkissä. Lisää katsojiemme ottamia luontokuvia on Uutissilmässä, johon pääsee oikealla olevasta palkista.

Lopuillaan oleva vuosi on Ilmatieteen laitoksen mukaan ollut harvinaisen lämmin. Vuoden keskilämpötila oli kautta maan 1-1,6 astetta keskimääräistä korkeampi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.