Mainos

Vaimo tunnusti: Nämä ovat olleet 4 pahinta virhettäni avioliitossa

Avioliitto on rankkaa, mutta palkitsevaa. Eräs vaimo paljastaa avioliittonsa aikana tekemät virheet ja toivoo, että jokainen lukija ottaisi niistä opikseen.

Foreverymom-sivustolle kirjoittanut nainen kertoo olleensa naimisissa miehensä Kylen kanssa 16 vuotta. Hän kertoo heidän menneen naimisiin vuonna 2000, jonka jälkeen he karkasivat ihanalle häämatkalle ja ostivat yhteisen asunnon. Nämä kuusitoista vuotta ovat sisältäneet onnellisten hetkien lisäksi myös paljon virheitä, joilla on ollut omat seurauksensa.

Vaimo paljastaa neljä pahinta virhettä, joihin hän on avioliittovuosiensa aikana sortunut.

Virhe 1: Puhumattomuus

En ole koskaan oppinut puhumaan tunteistani suorastaan. Tämä on saanut aikaan sen, ettei puolisoni ole koskaan täysin oppinut ymmärtämään, miltä minusta tuntuu. Turhauduin ja sulkeuduin kokonaan. Lopetin puhumisen, pakotin hänet anelemaan keskustelua ja rankaisin häntä hiljaisuudella.

Nyt ymmärrän olleeni epävarma jakamaan tunteitani, sillä oletin niiden olevan virheellisiä. Eräänä päivänä minuun iski ajatus, että mieheni ei pysty lukemaan ajatuksiani. Hän tarvitsi minua pukemaan sanoiksi ajatukseni ja tuntemukseni, eikä tunteideni kalastelu ole ollut reilua häntä kohtaan. Haluan tulevaisuudessa oppia puhumaan suoraan ilman maanisia tunteita ja etukäteen valmisteltuja sanoja.

Virhe 2: Kaikki asiat eivät muutu avioliiton myötä

Ennen naimisiinmenoa ajattelin, että muiden miesten ajattelu ja kamppailut fyysisen ulkonäön ja seksuaalisen halun kanssa olisivat kokonaan ohitse. Olin kuitenkin hämmentynyt, että naimisiinmeno ei muuttanut näitä asioita millään tavalla. Vaikka olen avioliitossa, miehet ovat edelleen kiinnostavia. Haluan myös, että minun ajatellaan olevan viehättävä.

Yllätyin näistä houkutuksista, sillä luulin aluksi, että nämä ajatukset kertoisivat jonkin olevan vialla. Näin ei kuitenkaan ollut.

Kun eräs ystäväni tunnusti minulle ajattelevansa miespuolista työtoveriaan ja nauttivansa hänen huomiostaan, tiesin, että tarvitsisin ystäviä, joiden kanssa voisin keskustella aiheesta.

Olen aina miettinyt, mistä nämä ajatukset oikein saavat alkunsa, ja nyt tiesin vastauksen. Ne alkavat mielessä. Tämä on paikka, missä houkutus kuiskaa sinulle ensimmäisen kerran niin sinkkuna kuin avioliitossakin.

Virhe 3: Avioliitossa kaikki jaetaan tasan

Naimisiin mennessäni uskoin, että avioliitossa kaikki jaettaisiin tasan. Vaikka tämä ajatusmalli toimii suhteellisen hyvin siivouksessa ja muissa kodin askareissa, avioliiton syvimpään olemukseen ei kuulu jakaminen, vaan toisen puolesta tekeminen.

Avioliitto ei vaadi tilikirjan pitämistä, vaan kunnioittamista ja rakastamista. Toisen palvelemista ilman, että odotat samanlaista vastapalvelusta.

Virhe 4: En uskonut häntä

Kun aviomieheni puhui minulle kannustavasti, käänsin sanat mielessäni negatiiviseksi. Sen sijaan että olisin ottanut sanat vastaan, keskityin vastaamaan hänelle, miksi hän oli väärässä. Kun hän kertoi minun näyttävän kauniilta, ajattelin sen tarkoittavan, että minun pitäisi laihduttaa. Luulin hänen sanovan kauniita sanoja ainoastaan siksi, että hänen aviomiehenä kuului tehdä niin.

Kun eräänä päivänä mieheni kysyi, pidänkö häntä valehtelijana, silmäni avautuivat. Miksi en ottaisi hänen sanoja vastaan lahjana, jonka ansaitsen? Se oli ihmeellinen ja helppo opetus minulle; usko ja ansaitse hänen sanansa.

Miten parisuhteen käy, jos toinen osapuoli pettää? 

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lähde: ForEveryMom 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.