Vaikuttava suomalaisennätys lähellä NHL:ssä – tässä kuumimmat ehdokkaat rajapyykin rikkojiksi

Viime kausi oli NHL:ssä kaikkien aikojen suomalaissesonki. Tällä kaudella on hyvä mahdollisuus tehdä uusi ennätys. 

Viime kaudella NHL:ssä pelasi yhteensä 49 suomalaista, mikä oli kaikkien aikojen isoin määrä yhdellä kaudella. Mukana oli kahdeksan maalivahtia ja 41 kenttäpelaajaa. 

Tällä kaudella kutitellaan jo samaa määrää. Maalivahteja on pelannut niin ikään kahdeksan ja kenttäpelaajia 39. 

Eli kaksi pelaajaa tarvitaan "tarunhohtoiseen" ennätyksen sivuamiseen.  

Tolvasellakin NHL-kausi avaamatta

Farmiliiga AHL:ssä on runsaasti hyviä suomalaisehdokkaita kauden avauspelin pelaajiksi. AHL:ssä on pelannut tällä kaudella yhdeksän maalivahtia ja 37 kenttäpelaajaa, joista tosin osa on jo esiintynyt NHL:ssä. 

Suomalaisten AHL-pelaajien pistepörssiä johtaa Charlotte Checkersin Janne Kuokkanen (8+16), jolla on aiemmilta kausilta vyöllä 11 ottelua Carolina Hurricanesin paidassa. Jos Hurricanesin riveissä tulee loukkaantumisia, taitava hyökkääjä lienee korkealla nostolistalla. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Manitoba Moosen Kristian Vesalainen on niin ikään ollut lupaavassa iskussa: 38 ottelussa tehot 8+12. Jetsin kovaan nykykokoonpanoon on tosin vaikea murtautua, eikä Vesalainen tunnu olevan kovin korkealla seurajohdon arvostuslistalla. 

NHL-kausi on niin ikään avaamatta Eeli Tolvaselta, joka on hautautunut Nashville Predatorsin farmijoukkueeseen Milwaukee Admiralsiin. Viime kaudella Tolvanen pelasi kauden alussa neljä NHL-ottelua. 

Vancouver Canucksin farmijoukkueessa Utica Cometsissa pelaava Olli Juolevi ei ole vielä pukenut NHL-otteluun ollenkaan, vaikka hän on koko vuoden 2016 varaustilaisuuden vitospelaaja. 

Yksi mahdollinen NHL-pelaaja voisi olla viime kevään maailmanmestari Oliwer Kaski, joka myytiin kesken kauden Detroit Red Wingsistä Carolina Hurricanesin organisaatioon. 

Toronto Marliesissa pelannut puolustaja Teemu Kivihalme ehdittiin jo nostaa ylös Maple Leafsiin, mutta hän ei päässyt pelaavaan kokoonpanoon. 

Kokeneemmasta kaartista Jani Hakanpää (Anaheim Ducks) ja Oula Palve (Pittsburgh Penguins) odottelevat vielä mahdollisuuttaan. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Korpisalo loukkaantui, Vehviläinen jäi farmiin

Maalivahdeista kutkuttavin tilanne on Columbus Blue Jacketsin sopimuspelaajalla Veini Vehviläisellä, joka kyttää vuoroaan. Joonas Korpisalon loukkaantuminen olisi voinut avata mahdollisuuden, mutta pelejä on kertynyt tällä kaudella pelkästään Cleveland Monstersin paidassa. 

Korpisalon poissa ollessa ylhäällä ovat olleet Elvis Merzlikins ja Matiss Kivlenieks

Muista suomalaisista AHL-maalivahdeista NHL-kausi on avaamatta Christopher Gibsonilla (New York Islanders), Kevin Lankisella (Chicago Blackhawks), Ville Hussolla (St. Louis Blues), Emil Larmilla (Pittsburgh Penguins) ja Ukko-Pekka Luukkosella (Buffalo Sabres).

Viime keväänä lonkkaleikkauksessa käynyt Luukkonen on hakenut pelivirettä farmin farmista ECHL:stä Cincinnati Cyclonesin riveistä. 

Lue myös:

    Uusimmat