Puolustajat ja maalivahdit revittiin käsistä NHL:n siirtohulinoissa – Mikael Granlund ja Sami Vatanen jäivät vielä rannalle

Varsinkin kokeneet puolustajat ja maalivahdit olivat kuumaa valuttaa NHL:n vapaiden pelaajien siirtomarkkinoilla. Mikään joukkue ei ainakaan vielä napannut Mikael Granlundia ja Sami Vatasta. 

NHL:n vapaiden agenttien kauppa aukesi poikkeuksellisesti vasta lokakuussa kauden loputtua. 

St. Louis Bluesin puolustus on tunnettu isoista miehistään, mutta nyt joukkue saa riveihinsä hieman erityyppisen pakin. Boston Bruinsissa uransa rakentanut Torey Krug, 29, vahvistaa Bluesia seitsemän vuoden ja 45,5 miljoonan dollarin sopimuksella.  Bluesin GM Doug Armstrong ilmoitti, ettei Krugin sopimus tarkoita sitä, etteikö Alex Pietrangelon jatkosopimus olisi mahdollinen. 

Tuore Stanley Cupin voittaja Kevin Shattenkirk siirtyy Anaheim Ducksiin kolmen vuoden diilillä. 

Toronto Maple Leafs on kaivannut kiekollista osaamista puolustukseen, ja nyt sitä on tulossa, kun Calgary Flamesissa pelannut TJ Brodie teki neljän vuoden sopimuksen (20 miljoonaa dollaria).

Flames ei jättänyt pakistoon aukkoa, sillä Christopher Tanev, 30, siirtyi Calgaryyn Vancouver Canucksista neljän vuoden ja 18 miljoonan dollarin sopimuksella. 

Veskariruletti käynnissä

Maalivahtimarkkinoillakin oli kuumaa.

Maalivahtiruletti pyöri sulavasti. Kun Braden Holtby siirtyi Washington Capitalsista Vancouver Canucksiin, Jacob Markström lähti tieltä Calgary Flamesiin. Holtbyn jättämää aukkoa tuli sen sijaan täyttämään New York Rangersissa 15 vuotta pelannut Henrik Lundqvist

Calgaryn Cam Talbot sen sijaan jatkoi matkaa Minnesota Wildiin, josta Devan Dybnyk vaihtoi San Jose Sharksiin. 

Chicago Blackhawksin Stanley Cup -voittaja Corey Crawford, 35, sai uralleen vielä jatkoaikaa, kun New Jersey Devils teki hänen kanssaan kahden vuoden sopimuksen. 

Granlund ja Vatanen ilman sopimusta

Vapaana on edelleen kyvykkäitä pelaajia Bluesin Pietrangelon lisäksi. 

Suomalaisittain kutkuttavimpia saatavilla olevia pelaajia ovat viime kaudella Nashville Predatorsissa pelannut Mikael Granlund ja puolustaja Sami Vatanen, joka edusti Carolina Hurricanesia. 

Muita kovimpia vapaita agentteja ovat Arizona Coyotesissa pelannut Taylor Hall, Florida Panthersin kovakutinen Mike Hoffman, Vancouver Canucsin hyökkääjä Tyler Toffoli, Toronto Maple Leafsin Tyson Barrie ja Florida Panthersin Jevgeni Dadonov.

Kaikki sopimukset voi katsoa NHL:n verkkosivuilta

Lue myös:

    Uusimmat