Vaikeuksia nukahtaa? Nauti näitä ennen nukkumaanmenoa

Jos kaipaat pikaista apua unen kiinni saamiseksi, löytyvät mahdolliset apukeinot ruokamaailmasta.

Pidempiaikaiset univaikeudet vaativat järeämpiä keinoja, mutta pika-apuina voivat toimia ennen nukkumaanmenoa nautitut oikeanlaiset juomat tai ruoat. Oletko jo kokeillut näitä?

Kirsikkamehu

Vuonna 2010 Journal of Medicinal Food -lehdessä julkaistu tutkimus paljasti, että kahden kirsikkamehulasillisen nauttiminen auttoi unettomuudesta kärsiviä ihmisiä nukkumaan paremmin. Aiempaan verrattuna osallistujat nukahtivat nopeammin ja olivat vähemmän valveilla yön aikana. Tutkijat epäilevät syyn löytyvän kirsikkamehun useista tulehduksia estävistä ominaisuuksista, joilla uskotaan olevan merkitystä unen säännöllisyyden kannalta.

Lämmin maito

Lämmin maito on klassinen keino päästä uneen. Kyseessä saattaa kuitenkin olla ennemmin psykologinen kuin fysiologinen keino nukahtaa. Alunperin uskottiin, että maidosta löytyvä aminohappo, tryptofaani, auttaa uneen pääsemisessä muuttuessaan elimistössä unta edistäväksi serotoniiniksi. Tuore tutkimus kuitenkin paljasti, että maidon muut aminohapot estävät tämän prosessin. Tästä huolimatta moni vannoo lämpimän maidon nimeen, joten sen vaikutukset saattavat johtua yksinkertaisesti vain niihin uskomisesta. Koska yleisimmät syyt unettomuuteen ovat stressi ja ahdistus, lämmin maito saattaa olla lohduttava rituaali, joka vähentää stressin tunteita.

Pähkinät

Pähkinöistä löytyy runsain mitoin magnesiumia, joka saattaa auttaa säätelemään verenpainetta ja verensokeria. Se saattaa kuitenkin toimia myös relaksanttina ja olla näin apukeino parempiin uniin. Itse asiassa yksi magnesiumin puutteen oireista voi olla nimenomaan unettomuus. Pähkinöiden sijaan voit myös kokeilla vaikka kurpitsansiemeniä ja laittaa niitä keittoon tai salaattiin.

Yhdistä sellerit ja pähkinät herkulliseksi annokseksi – katso video:

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Shape

Lue myös:

    Uusimmat