Mainos

Viikonlopun säässä kahtiajako: Länteen lähes tauotonta sadetta – itään jopa 20 astetta

Viikonlopuksi ennustetaan runsaita sateita etenkin maan länsiosaan. Idässä sen sijaan on kesäisen lämmintä.

Loppuviikkoa kohti mentäessä sää lämpenee jonkin verran, etenkin yöt lämpenevät. Ensi yönä voi kuitenkin olla paikoin hallaa.

Perjantaina Lappiin ja Pohjanmaan rannikolle saapuu sateita, idässä ja etelässä on poutaa ja laajalti aurinkoista. Aurinkoisessa säässä on 15-20 astetta lämmintä. Sateessa lämpötila laskee kymmenen asteen alapuolelle, Lapissa viiden asteen alapuolelle.

Viikonlopuksi osaan maata on tulossa runsaita sateita.

– Lauantaiksi etelästä nousee uusia sateita Länsi-Suomeen ja nämä sateet jatkavat kulkuaan kohti pohjoista. Myös pääkaupunkiseudulla voi tulla runsaita sateita. Idässä on kuitenkin poutaista. Lännen ja pohjoisen sateisilla alueilla lämpötila on vajaassa kymmenessä asteessa, idässä lämpötila on iltapäivällä ylimmillään runsaassa 15 asteessa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Sunnuntaina epävakainen sää jatkuu lännessä ja pohjoisessa, idässä on edelleen poutaa. Sateessa lämpötila pysyttelee vajaassa kymmenessä asteessa, mutta idässä lämpötila kohoaa auringon paistaessa jopa 20 asteeseen.

– Etenkin läntisessä Suomessa sataa nyt viikonloppuna runsaasti ja sadetta saattaa kertyä jopa enemmän kuin keskimäärin toukokuussa, jolloin tavanomainen sademäärä vaihtelee yleisesti 30 ja 50 millimetrin välillä, toteaa Salojärvi.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.