”Vahva paukku kostautui” Lue lukijoiden kauhukokemukset ensitreffeistä appiukon kanssa!

Kysyimme MTV.fin lukijoilta Ensitreffit alttarilla –ohjelman hengessä, millaisissa merkeissä heidän ensitapaamiset appivanhempien kanssa ovat sujuneet? Lue hulvattomat tarinat!

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa parit menivät pikavauhdilla naimisiin tuntematta toisiaan. Sarjassa nähdään myös, miten tutustuminen uusiin appivanhempiin sujuu. 

Tiistain jaksossa ainakin somekansan sydämet sulatti Millan isä Arto, joka otti tyttären tuoreen sulhasen lämmöllä vastaan ja antoi tälle lahjaksi raivaussahan.

Mutta miten sujuivat lukijoiden ensitreffit appivanhempien kanssa? Lue alta lukijoiden lähettämät uskomattomat kokemukset.

Appiukon paukut kostautuivat

”Olin nuorena miehenä tulevan vaimoni kanssa liki 30 vuotta sitten hänen vanhempien luona viikonloppua viettämässä. Appiukko tarjosi illalla saunan jälkeen minulle lasillisen kirkasta, jossa puolet oli kossua ja puolet vettä. Join sen miehekkään nopeasti, jotta pääsisin yläkertaan naiseni viereen. Appiukko tarjosi kuitenkin heti perään samanlaisen lasillisen, josta en rohjennut kieltäytyä. Arvatenkin, kun yläkertaan pääsin pitkälleni, niin tuli huono olo ja päässä pyöri. Eikun oksentamaan alakerran vessaan!”, nimimerkki Vahvaa saunajuomaa muistelee.

”Mieheni olikin peräkamaripoika”

”Meillä oli miltei ensitreffit alttarilla jo 1984. Tapasimme mieheni kanssa perjantai-iltana ja hän vietti yön sohvallani, vei minut kotiinsa lauantaina ja muutti luokseni maanantaina. En ehtinyt jännittää tulevia appivanhempiani, koska en tiennyt, että menen tapaamaan heitä, vaan luulin, että mies vie minut asunnolleen. Hänpä olikin 28-vuotias peräkamarinpoika, jonka sitten korjasin itselleni ja yhdessä ollaan yhä! Ja sain parhaat appivanhemmat ikinä”, nimimerkki Riittastiina kertoo.

Ei kannata pienistä hätkähtää

”Minun appiukko (tuurijuoppo ja nyt jo edesmennyt) sanoi, kun ensikerra kylläkin baari-illan jälkeen, menin anoppilaan,  että "tänne ei noita huoria tartte raahata". Olin ensimmäinen, jonka mieheni vei näytille kotiinsa. No,rakkaimmat lapsenlapset hänelle oli meidän,ja miniäkin mieluisin, sitten lopulta”, nimimerkki Ei kannata pienistä hätkähtää muistelee.

”Olihan se koomista tavata appivanhemmat maha pystyssä”


Appiukon ja anopin olin nähnyt ohimennen, ennen kuin seurustelimme, mutta virallinen "esittely" tapahtui, kun olin raskaana jo yli puolenvälin. Oli se aika koomista, tavata appivanhemmat maha pystyssä. Emme edes miehen kanssa asuneet yhdessä, saatikka tienneet edes että seurustellaanko tässä vai mitä. Mies tapasi omat vanhempani vasta lapsen synnyttyä (asuivat eri paikkakunnalla). Nyt takana on jo monta vuotta yhdessä oloa, 2 lasta ja naimisiinkin ollaan jo menty”, nimimerkki Salama rakkaus kertoo.

Krapulapäivän painajainen

”Olimme seurustelleet muutaman viikon lukion toisella vuosikurssilla, kun tuli aika tavata perhe. Sovimme menevämme lounaalle lauantaipäivänä isolla joukolla tyttöystäväni vanhempien ja tämän veljen perheen kanssa. Edellispäivänä pidettiin jotkut kovan luokan kekkerit ja lauantai valkeni hyvin krapulaisena. Aamupala ei maistunut ja ravintolassakin tilasin varman päälle jonkun pastan, jonka saisin varmasti syötyä. No, en saanut. Puoli tuntia haarukoin kiusaantuneena spagettia lautasen reunalta toiselle. Tunnelma oli hankala. Kaikki meni lopulta hyvin: olemme päätyneet naimisiin ja appivanhempien kanssakin on sittemmin ruokailtu paremmalla ruokahalulla. Myös kohtuullisen kiusallista ensikohtaamista vävykokelaan kanssa on muisteltu lämmöllä”, Esa-Risto kertoo.

Appivanhemmat ja tuleva mies samalla kertaa!

”Tapasin appivanhempani samassa tilanteessa kun tapasin ensi kertaa tulevan aviomieheni. Enpä arvannut silloin että rupean puolta vuotta myöhemmin heidän poikansa kanssa seurustelemaan! Poistui yksi jännityksen aihe elämästä, kun ei tarvinnut jännittää appivanhempien tapaamista”, kertoo nimimerkki Kesä 2005

Suoraa palautetta viiksistä

”Olin seurustellut vasta vähän aikaa silloisen poikaystäväni, nykyisen aviomieheni kanssa, kun vanhempani palasivat sunnuntai aamuna tavallista aikaisemmin kesämökiltään kotiin. Silloin nukuimme veilä huoneessani. Saimme sitten kutsun tulla aamukahvipöytään. Siihen aikaan v. 1978 oli tapana ainakin maalla polttaa tupakkaa sisällä. Niinpä kahvikupposten äärellä isäni tarjosi poikaystävälleni tupakan ja tarjotessaan siihen tulta sanoi jyrähtävällä äänellä: aja hittoon nuo viikset tulleenhan nuo syttyy. Ja näin oli pelin avaus tehty. Eli mitä tämä tarkoitti: ehkä sitä että hän hyväksyi poikaystäväni tai sitten hän ei todellakaan tykännyt poikaystäväni viiksistä. Tällaista oli ja on kait vieläkin pohjoiskarjalainen huumori jossa tunteet osoitetaan vähintäänkin omintakeisesti”, nimimerkki Näin Pankakoskella Lieksassa v. 1978 kertoo.

”Pelkkää positiivista”

”Minulla on pelkkiä hyviä kokemuksia, vaikka luonnollisesti jännitin aika kovasti appivanhempieni ensitapaamista. Omat appivanhempani ottivat minut hyvin vastaan, erittäin hyvin. Minua kohdeltiin kuin olisin jo osa perhettä :) vaikka silloin olimme mieheni kanssa seurustelleet vasta muutaman kuukauden. Joka kerta, vielä tänäkin päivänä, anoppilasta kerrotaan lämpimät terveiset myös minulle, sekä omille vanhemmilleni ja sisaruksilleni. Ihanaa kun on näin mukavat ja sydämelliset appivanhemmat!”, morsian-14 hehkuttaa.

MTV.fi keräsi tarinoita appivanhempien ensitapaamisesta nettilomakkeen kautta. Hauskoja tarinoita voit edelleen lähettää meille täältä.

ENSITREFFIT ALTTARILLA AVAlla tiistaisin klo 21.00.

Lue myös:

    Uusimmat