Vähän erilainen hirvivaara! Kanadassa autoilijoita varoitetaan kieli ojossa lähestyvistä sarvipäistä: "Kuin heroiinia"

Moottoripyöräilijä oli törmätä hirveen Rengossa 0:25
Moottoripyöräilijä oli törmätä hirveen Rengossa.

Hirvet rakastavat autojen pinnoille kertyvää maantiesuolaa.

Teiden varsilla oleviin elektronisiin infotauluihin on Jasperissa, Kanadan Albertassa, lisätty uudenlaisia hirvivaroituksia. Tarkoituksena ei ole muistuttaa turvavöiden kiristämisestä ja teiden vierustojen tarkkailemisesta, vaan huomauttaa, ettei hirviä saa päästää nuolemaan autoja.

Kanadalaisviranomaiset varoittavat, että autoihin teiltä kertyvä tiesuola houkuttelee hirviä. Eläinten ei tulisi kuitenkaan antaa nuolla autoja.

Kun hirvet pääsevät tiesuolan makuun, ryhtyvät ne nuolemaan suolaa myös suoraan tiestä. Ja jokainen ymmärtää, miksi valtavan hirven seisominen keskellä valtatietä on huono asia kaikkien osapuolten kannalta.

– Tämä alkoi satunnaisista tapauksista muutama vuosi sitten, mutta on nyt jo aivan liian yleistä, Jasperin kansallispuiston edustaja Steve Young kertoi Fitzhugh Newsille.

Hirvet eivät myöskään ole huolissaan sarviensa autojen maalipintoihin aiheuttamista kolhuista, joten siitäkään syystä ei ole toivottavaa, että autojen nuoleminen lisääntyy yhtään enempää.

– Ikävää sanoa näin, mutta suola on hirville kuin heroiinia, Jasper Tour Companyn omistaja Joe Urie kertoi CBC Edmontonille.

Facebookissa on julkaistu video, joka näyttää liikenneinfotaulun viestin, jossa muistutetaan, että hirvien ei tule antaa nuolla autoja. Video on kerännyt alleen huvittuneita vastauksia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– En aio jäädä kinastelemaan hirven kanssa. Pahoittelen.

– Kuinka muka kiellät niitä? Oletko nähnyt, miten isoja otuksia ne ovat? yksi kysyi.

– Pahoittelet ensin ja sitten vain pyydät kohteliaasti lopettamaan, toinen vastasi sarkastisesti.

Hirvi ei välttämättä välitä edes autossa olevista ihmisistä, vaan lähestyy pysähtynyttä ajoneuvoa kieli ojossa. Tällöin on viranomaisten mukaan parasta vain jatkaa matkaansa, eikä päästää eläintä lipittämään suolaa auton helmoista. Autoilijoita on myös ohjeistettu painamaan tööttiä hirven lähestyessä.

Mutta kuten olemme aiemminkin kertoneet, tiesi Anssi Kela, mistä lauloi...

Katso alta video autoa nuolevasta hirvestä.

Lue myös:

    Uusimmat