Anssi Kela tiesi mistä lauloi: "Ranskalaisten makuun päässeet" kauriit käyvät öisin nuolemassa Leenan Citroenia

Jos olet joskus ihmetellyt Anssi Kelan Levoton tyttö -kappaleen sanoituksia öisin autoja nuolevista kauriista, älä ihmettele enää. Tiesuolan päällystämät autot nimittäin toimivat kätevinä nuolukivinä kaikenlaisille eläimille. 

– Äidilläni on sillä lailla hankala tilanne, että ranskalaisten makuun päässeet, huliganismiin ja häiriöntekoonkin taipuvaiset metsäkauriit käyvät jatkuvasti nuoleskelemassa Citroenin takapuskurin täplikkääksi, kirjoittaa Teemu Logren Facebookin suositussa Eläinvideokerho-ryhmässä.

Tavoitimme Teemun äidin, vantaalaisen Leena Logrenin, joka kertoi, että erikoisten jälkien takana olevan syyllisen löytäminen ei tosiaan ollut hankala tehtävä, sillä herkuttelijoiden sorkanjäljet olivat jääneet rikospaikalle.

– Tässä meidän nurkillamme ne kauriit käyskentelevät harva se päivä. Talomme rajoittuu suht koht suureen metsään, ja tästä ne oikaisevat rapun edestä pihan läpi, Logren kertoo.

Häätöyritykset epäonnistuneet

Logren suhtautui 16 vuotta vanhan Citroen C5:n uuteen uraan kauriiden suolakivenä huumorilla, mutta harmiakin elukoista on hänen mukaansa ollut.

– Puutarhassa eivät tulppaanit pääse paria senttiä ylemmäs maasta, kun kauriit käyvät ne syömässä, hän sanoo. 

Ratkaisuksi Logren kertoo "mainosten uhrina" hankkineensa tuoksupalloja, joiden tarkoitus on karkottaa kutsumattomat vieraat pihapiiristä.

– Suunnitelma ei kuitenkaan onnistunut, sillä kauriit olivat niin kiinnostuneita niistä palloista.

Ranskalaisen tilalle... hampurilainen?

Logren heitti ilmoille varovaisen toivomuksen, että kauriit kävisivät nuolemassa auton sen verran hyvin, ettei sitä tarvitsisi aina olla pesemässä.

Logren kertoo, että riistakameran asentamista hän ei ollut vielä ajatellut, vaikka sellainen hankittiinkin aiemmin toiseen tarkoitukseen. "Vaihtokunnossa" olevalle C5:lle Logrenilla on mielessään jo korvaaja.

– Varmaankin täytyy joku vähän pelottavamman näköinen auto hankkia seuraavaksi, hän naurahtaa.

Teemun kirjoitus aiheutti valaistumisia

Teemun julkaisemaan Facebook-päivitykseen Eläinvideokerhossa on tullut runsaasti kommentteja, joissa ihastellaan kauriiden toimintaa. Osalle Levoton tyttö -kappaleen sanoituksetkin avautuivat vasta tämän myötä.

Sä tiedät kaikenlaista outoa
Niinku et kauriit nuolee öisin autoja
Ja et avaruudessa ei pysty itkemään
Painottomuudessa kyynel ei lähdekään vierimään

Ote Anssi Kelan kappaleesta "Levoton tyttö" (2013).

Myös toisenlaisia valaistumisia tapahtui.

– Tajusin juuri, että meidänkin pihalla käy näköjään joku nuolemassa auton alaosia, eräs kommentoi.

Myös riistakameraa ja erityisesti kaurisliveä toivottiin.

– Tässä on nyt sellainen tilanne, että äitisi saattaa olla velvollinen kuvaamaan 24/7-livelähetystä autostaan eräälle FB-kultille.

***

Alla olevalla videolla nähtävällä poliisikoiralla olisi paljon opittavaa vantaalaisilta metsäkauriilta.

Poliisikoiran työpanos partioauton pesemiseen 0:30

Lue myös:

    Uusimmat