Vaeltaja putosi rinteeltä, katkaisi jalkansa ja ryömi etsimään apua – vasta kahden päivän jälkeen pelastajat löysivät hänet

Vaeltaja pelastettiin Austaliassa 1:49
Video näyttää, miten mies löytyi ja kuinka hänet nostettiin helikopteriin.

Kokenut australialainen vaeltaja Neil Parker pelastettiin Brisbanessa tiistaina. Hän oli ollut kateissa sunnuntaista asti. Tuolloin mies oli ollut vaeltamassa Nebo-vuorella, kun hän yllättäen putosi useiden metrien matkan alas rinteeltä. 

Asiasta kertovat muun muassa uutiskanava CNN ja brittilehti The Guardian.

ABC:n mukaan Parker oli ollut nousemassa vesiputouksen seinämää, kun hän alkoi liukua alas ja putosi lopulta maahan. Mies loukkasi tilanteessa pahoin jalkansa, eikä pystynyt mediatietojen mukaan kävelemään onnettomuuden jälkeen.

Tilanne ei kuitenkaan lannistanut Parkeria, vaan hän lastoitti jalkansa ensiapuvälineiden ja retkeilysauvan avulla. Sen jälkeen hän lähti ryömimään kohti aluetta, jossa pelastajat voisivat nähdä hänet.

Guardianin mukaan mies ryömi kolme kilometriä kahdessa päivässä. Hän pysyi voimissaan syömällä mukanaan olleita kipulääkkeitä, proteiinipatukoita ja karkkeja. 

Apujoukot tulivat hätiin tiistaina

Parkerin etsinnät aloitettiin maanantaina, ja pelastushelikopteri yhytti miehen tiistaina. Hänet kuljetettiin hoitoon paikalliseen sairaalaan, ja keskiviikkona mies iloitsi siitä, että sai jälleen nähdä perheensä.

Guardianin mukaan Parker ehti onnettomuuden jälkeen jo käydä mielessään läpi pahimpia mahdollisia vaihtoehtoja. 

– Olin aika huolissani, sillä en ollut kertonut kenellekään, mihin menen vaeltamaan.

Lue myös:

    Uusimmat