Uskomaton video pelastusoperaatiosta: Patikoija jäi kiinni juoksuhiekkaan – "tuntui kuin olisin uponnut märkään sementtiin"

Mies pelastettiin juoksuhiekasta Utahissa 2:16

34-vuotias Ryan Osmun oli patikoimassa Zionin kansallispuistossa Utahissa, kun hänen kanssaan patikoinut nainen kaatui kasvoilleen jokeen. Kun Osmun meni auttamaan naista, hän jäi itse kiinni juoksuhiekkaan.

– Tuntui kuin olisin uponnut märkään sementtiin. Tuntui kuin se olisi kovettunut heti. En voinut liikuttaa jalkojani, sanoo Osmun CNN:lle.

Uppoaminen tapahtui lauantaina. Osmun jäi kiinni vyötäröään myöten, ja kun oli selvää ettei hän pääsisi ylös, lähti hänen patikoijaystävänsä hakemaan apua. 3–4 tunnin matkan jälkeen nainen pääsi matkapuhelinverkon ulottuville, ja hän soitti hätänumeroon.

Sillä aikaa Osmunin olo alkoi käydä tukalaksi.

– Puoli tuntia sen jälkeen kun hän lähti, alkoi sataa lunta todella paljon. Seisoin siis vedessä, ja päälleni satoi lunta, Osmun sanoo. 

Pelastajat pääsivät lopulta paikalle ja työskentelivät kaksi tuntia vapauttaakseen Osmunin juoksuhiekasta. The New York Timesin mukaan pelastajat viettivät yön Osmunin seurassa lumimyrskyn vuoksi. Lunta satoi kaikkiaan kymmenen senttiä.

Lopulta myrsky lakkasi hetkeksi, ja hypotermiasta kärsinyt Osmun kiidätettiin helikopterilla sairaalaan.

Lue myös:

    Uusimmat