Maastopyöräilemässä erämaassa ollutta miestä kohtasi järkyttävä näky: Vanhus makasi maastossa kuoleman kielissä

Neljä päivää eksyksissä ollut 73-vuotias mies pelastettin Oregonin aavikolta Yhdysvalloissa, kertoo The Guardian.

Tomas Quinones oli matkannut maastopyörällään neljä päivää Oregonin aavikolla, eikä hän odottanut törmäävänsä kenenkään ihmiseen. Edessä häämötti omituinen möykky, ja Quinonesin ensimmäinen ajatus oli, että se olisi kuollut lehmä.

Kun Quinones pääsi lähemmäs, hän kohtasi järkyttävän näyn: tiellä makasi vanhus kuoleman kielissä.

Vanhuksen iho oli pahasti auringon polttama ja hän oli juuri ja juuri tajuissaan. Mies oli hädin tuskin saanut juotua Quionesin tarjoamaa vettä. Hän ei myöskään kyennyt istumaan tai puhumaan.

Apua saatiin GPS-paikantimella

Puhelimen kenttää ei ollut, mutta Quinones sai hälytettyä paikalle apua käyttäen mukanaan olleen GPS-paikantimen SOS-painiketta.

Apua odotellessaan Quinones tarjosi miehelle suojaa telttansa liepeellä. Hän yllättyi, kun pusikoista tuli esiin myös koira. Myöhemmin kävi ilmi, että vanhus oli tehnyt matkaa kahden koiran kanssa.

Vaelsi 22 kilometriä aavikolla

Poliisin tutkimuksissa kävi ilmi, että  Gregory Randolph, 73, oli jäänyt autollaan jumiin joenuomaan. Tämän jälkeen hän oli vaeltanut koiransa kanssa yli 22 kilometriä etsiäkseen apua. Hän oli lopulta tuupertunut maahan.

Vanhuksen kuljettama jeeppi löytyi kaksi päivää myöhemmin poliisin tekemän etsintälennon avulla. Toinen vanhuksen mukana olleista koirista oli edelleen auton vieressä ja hyvissä voimissa. Sen arveltiin juoneen vettä kuivuneen puron uoman mutalammikoista.

Randolph oli pelastumisensa jälkeen sairaalassa useamman päivän, mutta pääsi sittemmin kotiin. Parhaillaan hän on kotona toipumassa koiriensa kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat