Mainos

Vaasassa katsellaan vanhoja neuvostoelokuvia

Vaasalaisnuorten menopaikka Club 25 muuttuu tulevana viikonloppuna Kino Moskovaksi. Vaasassa järjestetään neuvostoelokuvaan keskittyvä "Paljastava silmä" -elokuvatapahtuma. Edesmenneen Neuvostoliiton elokuvakulttuuriin pääsee tutustumaan kahden päivän aikana elokuvaesitysten ja luentojen avulla. Aloituspäivä lauantai on omistettu 1920- ja 1930-luvun elokuvalle.

Yhteiskuntatieteiden tohtori Tarmo Malmberg Vaasan yliopistosta valaisee luentoesityksessään siirtymää 1920-luvun elokuvataiteesta 1930-luvun puoluediktatuurin leimaamaan sosialistiseen realismiin. Lauantaipäivän elokuvia ovat mm. Panssarilaiva Potemkin, Aerograd ja Kolme laulua Leninistä. Lisäksi ohjelmistossa on neuvostoliittolaisia lastenelokuvia ja dokumenttiaarteita. Sunnuntaina pääosassa ovat 1960-1980-luvun neuvostoelokuvat. Elokuvatutkija ja -kriitikko Velipekka Makkonen esitelmöi aikakaudesta, jolloin neuvostoelokuva pyrki hyödyntämään taiteen kulttuuriliberaalin ilmapiirin suomat mahdollisuudet elokuvataiteessa.

Vaasassa nähtävät elokuvat on saatu lainaksi Suomen elokuva-arkistosta ja Oulun elokuvakeskuksesta. Tapahtuman järjestävät Elokuvan ystävät ry ja Vaasan yliopistossa toimiva elokuvaneuvosto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.