Mainos

Vaarallista legioonalaistautia havaittu Britanniassa ja Ruotsissa

Vaarallista legionellabakteeria on löydetty Pohjois-Ruotsista, jossa yksi ihminen on sairastunut legioonalaistautiin. Luoteis-Englannista tautitapauksia on löytynyt jo 19. Yksi sairastuneista, 89-vuotias mies, kuoli eilisiltana.

Vaarallista legioonalaistautia aiheuttavaa legionellabakteeria on löydetty Britannian lisäksi myös Pohjois-Ruotsissa sijaitsevan Malmbergetin uimahallista.

Lehtitietojen mukaan yksi ihminen on sairastunut legioonalaistautiin. Bakteereja löydettiin uimahallin suihkuista. Sekä uimahalli että sen yhteydessä toimiva urheiluhalli on suljettu toistaiseksi, ja terveysviranomaiset tutkivat asiaa.

Eilen Britannian terveysviranomaiset vahvistivat, että maan luoteisosassa Cumbriassa on tavattu legioonalaistautia.

Terveysviranomaiset kertoivat, että he ovat löytäneet 19 tautitapausta Barrow-in-Furnessin alueella. Yksi sairastuneista, 89-vuotias mies, kuoli eilisiltana. Taudin alkuperää ei vielä ole kyetty selvittämään.

Britannian kansallinen terveysvirasto NHS on koonnut asiantuntijaryhmän, jonka tehtävänä on estää taudin leviäminen.

Legioonalaistaudin aiheuttaa legionella-bakteeri ja se leviää usein esimerkiksi ilmastointilaitteiden välityksellä. Taudin saa yleensä kuriin antibioottihoidolla.

Legioonalaistaudin oireisiin kuuluu muun muassa kuumeilu ja kuiva yskä. Pahiten sairastuneilla potilailla on usein hengitysvaikeuksia ja heidät on vietävä sairaalahoitoon. Noin 15 prosenttia tartunnan saaneista kuolee.

(MTV3-STT-DPA-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.