Vaalivilpiksi epäilty tapaus tallentui videolle Venäjällä: "Taikakäsi" ilmestyi pudottamaan ääniä uurnaan

0:42
Tälle videolle epäilty vaalivilppi tallentui.

Venäläinen Jabloko-puolue julkaisi valvontakameravideon, jossa näkyy äänestyslipukkeita uurnaan heittävä "taikakäsi".

Venäjän demokraattisen puolueen (Jabloko) julkaisemalla videolla näkyy, kuinka valvontakamerakuvan sivusta ilmestyy käsi, joka tiputtaa äänestyslipukkeelta näyttäviä papereita vaaliuurnaan.

Vaaliviranomainen on asettunut seisomaan uurnan eteen, mutta käsi on silti näkyvissä videolla. Käsi näyttää heittävän lipukkeita uurnaan useamman kerran. Voit katsoa videon artikkelin alusta.

Puolueen mukaan valvontakameravideo on kuvattu perjantaina Kemerovon äänestyspaikalla numero 237, uutistoimisto Reuters kertoo.

Lauantaina Venäjän vaalien valvontalautakunnan puheenjohtaja Maxim Grigoriev vahvisti videon olevan aito. Äänestyspaikan äänet hylättiin osittain.

Venäjällä äänestettiin viikonloppuna duuman eli parlamentin alahuoneen vaaleissa. Vallassa olevan Yhtenäisen Venäjän voitto on käytännössä varma, mutta vaalituloksen aitous on jo etukäteen kyseenalaistettu kansainvälisesti.

Reutersin mukaan äänistä oli maanantaiaamuna laskettu noin 75 prosenttia, ja Yhtenäinen Venäjä on kerännyt 49 prosentin kannatuksen. Toisena on kommunistinen puolue 20 prosentilla äänistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja