Mainos

Vaalirahakohu harmittaa puheenjohtajaehdokkaita

SDP:n puoluekokouksessa Hämeenlinnassa eletään jännittäviä hetkiä, kun puolueen puheenjohtajakisaan odotellaan ratkaisua tämän päivän aikana. MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa kisan neljän kärki odottaa kuitenkin rauhallisena puoluekokouksen päätöstä.

Kuumimpana puheenaiheena on puoluekokouksessa pyörinyt viimeaikainen vaalirahakohu, kohua ovat joutuneet kommentoimaan myös puheenjohtajaehdokkaat.

Puheenjohtajakilvan kärkikolmikkoon kuuluva eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov peräänkuuluttaa pääministerin vastuuta tuoda asia esille ja antaa kattava selvitys asiasta, jotta keskustelu saataisiin avattua eduskunnassa.

- Keskustan sisältäkin on tullut jo vaatimuksia, että Matti Vanhanen selvittäisi mistä on kysymys. Oppositio on yhdessä vaatinut selvitystä ja pääministerin ilmoitus olisi kaikkein paras keino antaa tuo selvitys eduskunnalle, koska siinä voitaisi keskustella tästä aiheesta.

Mia-Petra Kumpula-Natri on puoluetoverinsa kanssa samoilla linjoilla.

- Meidän puolelta on vaikea muuta tehdä, kuin pyytää pääministeriä, keskustan puheenjohtajaa selvittämään tämä kokonaisuus omalle puolueelle, mutta myös eduskunnalle.

SDP:n puoluekokousta on varjostanut myös Matti Ahteen sotkeutuminen vaalirahasotkuun.

Tarja Filatov pitää tapausta surullisena, mutta ei ota kantaa Ahteen asemaan puoluevaltuuston puheenjohtajana.

- Mielestänise oli äärimäisen surullinen tieto, koska meillä on ryhmässä tehty päätös siitä, että se on luottamuskysymys, jos ihmisiltä on ilmoittamatta näitä yli 1700 e summia, lahjoitussummia, ei pelkästään tältä KMS:ltä vaan keneltä tahansa.

Puheenjohtajakilvan ennakkosuosikkiJutta Urpilainen on huolissaan kohun aiheuttamasta luottamuspulasta politiikkaan.

- Viime viikkojen tapaus on osoittanut sen, että politiikan pöytätapoja pitää putsata. Tilanne, joka näyttää lumipallo- efektin kautta etenevän, niin on erittäin valitettava ja syö kyllä ihmisten uskottavuutta politiikkaa kohtaan ja sen takia meidän pitäisi yli puoluerajojen kantaa tästä vastuu.

Erkki Tuomioja toivoisi, että kaikki ottaisivat oppia lähiaikoina kiivaanakin pyörineestä vaalirahakohusta ja uskoo, että kohu ei ole vielä ohi.

- Odotetaan nyt mitä seuraavaksi tulee, en usko, että tästä on vieläkään kaikkea tiedossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.