Uutuuselokuvan rajut kohtaukset olivat liikaa – osa katsojista marssi ulos kesken elokuvan

Elokuvan seksuaalinen väkivalta sai katsojat poistumaan salista jo ensimmäisen 20 minuutin jälkeen. 

Uutuuselokuva The Nightingale esitettiin australialaisyleisölle Sydneyn elokuvafestivaaleilla. 1800-luvulle sijoitettu elokuva kertoo Clare-nimisestä irlantilaisnaisesta, joka päättää kostaa kokemansa vääryydet brittiupseerille ja tämän sotilaille. Elokuva sijoittuu Tasmaniaan. Oppaanaan hänellä alkuperäiskansalainen nimeltään Billy.

Elokuvassa väkivalta näytetään ilmeisen graafisesti, sillä osalle katsojista jo ensimmäiset 20 minuuttia olivat liikaa. Elokuvafestivaalien yleisöstä osa poistui ensimmäisen 20 minuutin jälkeen, nähtyään useamman kuin yhden raiskauskohtauksen. Independent-lehti kertoo, että yksi salista poistuneista oli todennut, ettei kykene katsomaan useita raiskauskohtauksia. 

– Hänet on jo raiskattu, ei meidän tarvitse nähdä sitä uudelleen, nainen oli kommentoitunut. Tuolloin elokuvasta oli näytetty kolmas raiskauskohtaus. 

Myös elokuvan ohjaaja Jennifer Kent kommentoi tapahtumassa, että elokuvan ohjaaminen oli vaikeinta, mitä hän on koskaan tehnyt. Elokuvafestivaaleilla Kent kertoi itkeneensä koko elokuvan tekoprosessin ajan. Hän kuitenkin halusi, että elokuvassa nähty väkivalta on mahdollisimman aidon oloista, jotta naisten kokema väkivalta 1800-luvulla onnistuttaisiin kuvantamaan.

Elokuva sai ensiesityksensä Venetsian filmifestivaaleilla vuonna 2018. Yhdysvalloissa se nähdään 2. elokuuta. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja