Uutuusdokumentissa sokeeraavia väitteitä: Britney Spearsin isän palkkaamat vakoojat seurasivat tähden puhelinta, myös makuuhuonetta kuunneltiin

11:04
Britney Spears haluaa 13 vuoden piinan päättyvän – näin tähti itse puhui holhouksestaan

The New York Timesin uudessa dokumentissa väitetään, että poptähti Britney Spearsin isän palkkaama yritys olisi vakoillut tähden puhelutietoja sekä asentanut kuuntelulaitteita tämän makuuhuoneeseen. 

The New York Timesin perjantaina julkaisema uutuusdokumentti paljastaa karuja tietoja siitä, kuinka poptähti Britney Spearsin isä Jamie Spears kontrolloi tytärtään toimiessaan tämän holhoojana vuodesta 2008 alkaen.

Controlling Britney Spears -dokumentissa kerrotaan, että isä olisi palkannut turvallisuusyrityksen seuraamaan tyttärensä puhelin- ja viestiliikennettä holhoussopimukseen vedoten. Uutistoimisto Reutersin mukaan dokumentissa kerrotaan, että yritys seurasi poptähden puhelinta iPadissa saatuaan pääsyn tämän iCloud-tilille. 

Tietoja seuranneessa Black Box -yrityksessä aiemmin työskennellyt Alex Vlasov kertoi dokumentin tekijöille, että häntä oli pyydetty kryptaamaan osa Spearsin tekstiviesteistä, jotta ne voitaisiin lähettää tämän isälle Jamie Spearsille ja tämän palkkaamalle yritykselle.

Vlasvoin mukaan myös poptähden makuuhuoneeseen oli asennettu kuuntelulaitteita. Hän sanoo dokumentin tekijöille, että oli kyseenalaistanut pyynnöt, jonka jälkeen Spearsin puhelinliikenteen vakoilua oli perusteltu sillä, että sitä tehtäisiin tämän turvallisuuden takaamiseksi ja tähden suojelemiseksi.

Vlasovin mukaan hänelle oli lisäksi väitetty, että holhoussopimusta valvova tuomioistuin oli tietoinen asiasta. Vlasov sanoo, että seurantaan päätyi muun muassa Britney Spearsin ja tämän asianajajan Sam Inghamin välisiä keskusteluja.

Black Box -yrityksen asianajaja Edan Yemini sanoo Reutersin mukaan dokumenttia varten toimitetussa lausunnossaan, että hän ja Black Box ovat aina toimineet ammatillisten, eettisten ja oikeudellisten rajojensa sisällä ja ovat erityisen ylpeitä työstään, jonka avulla Britney Spearsin turvallisuus on taattu monien vuosien ajan.

Britney Spears on taistellut vuosia päästäkseen pois isänsä holhouksesta. Jamie Spears määrättiin huolehtimaan tyttärensä miljoonaomaisuudesta vuonna 2008 sen jälkeen, kun poptähti oli kärsinyt pahasta hermoromahduksesta. Holhoussuhteen päättämisestä on taisteltu oikeusistuimissa vuosia.

Video: Voisiko poptähti Britney Spearsin kaltainen holhouskiista olla mahdollinen Suomessa? Holhoustoimen asiantuntija MTV:n vieraana

7:06

Aiemmin syyskuussa Jamie Spears ilmoitti kuitenkin yllättäen, että on valmis luopumaan tehtävästään, koska olosuhteet ovat muuttuneet. Asiaa puidaan keskiviikkona losangelesilaisessa tuomioistuimessa.

Britney Spearsin nykyinen asianajaja Mathew Rosengart on Reutersin mukaan sanonut lausunnossaan, että kaikki uudet väitteet tullaan selvittämään.

– Britneyn viestiliikenteen seuraaminen ja siihen sekaantuminen, etenkin asianajajan kanssa käytyjen keskustelujen osalta, on häpeällistä ja järkyttävää toimintaa, joka loukkaa hänen yksityisyyttään ja yksilönvapauttaan, asianajajan lausunto kuului.

– Kuuntelulaitteiden asettaminen Britneyn makuuhuoneeseen olisi erityisesti häpeällistä, lausunto jatkui.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja