Mainos

Uutta tietoa Raaseporin murhasta: Nuorten maajoukkuejalkapalloilija meni ex-tyttöystävänsä luo surmaamistarkoituksessa – "Nainen ei pelännyt miestä"

Poliisi on edennyt jo pitkälle Raaseporin Tammisaaressa kesäkuussa tapahtuneen murhan esitutkinnassa. Jalkapallon nuorisomaajoukkueessakin pelannut parikymppinen mies meni poliisin mukaan entisen tyttöystävänsä luo surmaamistarkoituksessa.

– Mies on mennyt asuntoon sillä tarkoituksella, että hän halusi surmata naisen. Kaikki viittaa siihen, että teon motiivi liittyy jonkinlaiseen mustasukkaisuuteen, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo.

Murhan uhriksi joutui 20-vuotias nuori nainen, joka oli seurustellut aiemmin murhasta epäillyn parikymppisen miehen kanssa. Suhde oli päättynyt poliisin mukaan viime vuonna, mutta nuoret olivat edelleen kavereita ja tekemisissä keskenään.

– Eroon ei liittynyt mitään sellaista, että heidän välinsä olisivat menneet poikki.

Tuli yllätyksenä kaikille

Henkirikos tapahtui tiistaina 20. kesäkuuta naisen asunnossa Tammisaaressa. Mies oli mennyt jossain vaiheessa illalla naisen luo ja surmannut tämän teräaseella.

– Mies ei kertonut kenellekään aikeistaan. Hän oli ollut ensin muualla ennen asunnolle menoa, mutta hän ei kertonut tuolloin lähtevänsä naisen luo. Jonkun tiedossa oli, että mies aikoi mennä naisen luo, mutta sitä ei osattu pelätä, että mitään pahaa tapahtuisi. Se tuli kaikille yllätyksenä, Sjöholm sanoo.

Poliisin mukaan on mahdotonta sanoa, milloin mies päätti surmata naisen. Mies ei ollut aiemmin uhkaillut entistä tyttöystäväänsä tai ollut tätä kohtaan väkivaltainen.

– Näyttää siltä, että nainen ei ole pelännyt miestä.

Poliisilla oli asiaa miehelle

Poliisit löysivät uhrin omasta asunnostaan tiistai-iltana noin kymmeneltä. Henkirikos oli tapahtunut samana iltana, ja nainen oli jo kuollut poliisin mennessä paikalle.

Poliisi meni asuntoon etsimään miestä, mutta henkirikosta ei osattu epäillä tuossa vaiheessa.

Sjöholm ei kerro, miksi poliisi halusi tavoittaa miehen.

– En halua vielä kommentoida sitä. Meillä oli asiaa hänelle, mutta se ei ollut mitään akuuttia emmekä epäilleet häntä mistään rikoksesta. Asia ei liittynyt mitenkään siihen, että hänen olisi pelätty vahingoittavan naista, Sjöholm muotoilee.

Epäilty tekijä oli poistunut asunnosta tekonsa jälkeen ja paennut henkilöautolla.

Poliisi tiedotti seuraavana aamuna, että murhasta epäilty mies pakenee aseistautuneena ja hän voi olla vaarallinen.

Murhasta epäillyn henkilöauto löytyi samana päivänä Raaseporin maaseudulta Svartbäckistä, muutaman kilometrin päästä Tammisaaresta. Tieto auton sijainnista tuli ulkopuoliselta henkilöltä.

Poliisi löysi epäillyn hieman myöhemmin auton läheisyydesta maastosta kuolleena. Miehen kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisi ei kerro millä tavalla mies kuoli.

Tapauksen esitutkinta on edennyt jo niin pitkälle, että kaikki kuulustelut on tehty ja poliisi odottaa enää laboratoriotulosten valmistumista.

– Olemme kuulleet useita henkilöitä, osallisten lähipiiriä ja ystäviä. Tutkinta valmistuu syksyn aikana, Sjöholm kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.