Mainos

Raaseporin murha: Poliisi etsi epäiltyä muusta syystä – ei osannut epäillä henkirikosta uhrin asuntoon mennessään

Raaseporin Tammisaaren epäillyn murhan uhri löytyi omasta kerrostaloasunnostaan tiistaina illalla, kun poliisipartio meni naisen asuntoon.

Uhri kuoli poliisin mukaan ulkoisen väkivallan seurauksena ja teossa käytettiin teräasetta.

– Etsimme tätä murhasta epäiltyä miestä ja päätimme tarkistaa naisen asunnon omien tietojemme perusteella. Tässä vaiheessa poliisi ei vielä epäillyt henkirikosta. Rikos todettiin siinä vaiheessa, kun poliisipartio meni sisään asuntoon, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo.

Poliisi ei kerro, mistä syystä miestä alun perin etsittiin.

Epäilty rikos tapahtui tiistaina noin iltakymmeneltä. Tekijäksi epäilty mies poistui poliisin mukaan asunnosta myöhemmin illalla, kuitenkin ennen poliisin tuloa.

Raaka teko

Poliisi tutkii tekoa murhana, sillä epäillyssä tapauksessa täyttyy murhan tunnusmerkistö eli teon suunnitelmallisuus ja erityinen raakuus.

Poliisi löysi keskiviikkona päivällä murhasta epäillyn miehen henkilöauton Raaseporin maaseudulta Svartbäckistä, muutaman kilometrin päästä Tammisaaresta. Tieto auton sijainnista tuli ulkopuoliselta henkilöltä.

Poliisi löysi hieman myöhemmin auton läheisyydesta maastosta kuolleen henkilön. Poliisin mukaan on erittäin todennäköistä, että kuollut on murhasta epäilty nuori mies. Henkilöllisyys varmistuu oikeuslääketieteellisen tutkimuksen yhteydessä.

– Miehen kuolemaan ei liity ulkopuolisia. Siihen en pysty ottamaan kantaa, miten hän on kuollut, Sjöholm sanoo.

Suhde päättyi jo aiemmin

Murhan uhri ja epäilty olivat noin parikymppisiä Tammisaaressa asuvia nuoria. He seurustelivat aikaisemmin keskenään, mutta suhde oli poliisin tietojen mukaan päättynyt.

– Suhteen päättymisestä on jo jonkin verran aikaa. Nuoret ovat olleet suhteen jälkeen jollain tavalla vielä tekemisissä toistensa kanssa, mutta sen tarkempaa tietoa heidän väleistään ei tässä vaiheessa ole.

Poliisi selvittää, liittyykö teon motiivi nuorten päättyneeseen seurustelusuhteeseen.

Koska murhasta epäilty on todennäköisesti kuollut, asia ei etene koskaan syyteharkintaan, mutta poliisin esitutkinta jatkuu poliisin mukaan vielä pitkään. Poliisi yrittää esitutkinnan aikana selvittää muun muassa tapahtumien kulun ja motiivin.

Massiiviset etsinnät

Poliisi tiedotti keskiviikkoaamuna etsivänsä murhasta epäiltyä aseistettua miestä.

Poliisi piti miestä mahdollisesti vaarallisena ja kertoi hänellä olevan useita aseita. Rikoksesta epäillyllä oli hallussapitolupa kyseisiin pitkäpiippuisiin aseisiin. Mieheltä löytyi kaksi asetta, mutta niitä ei kuitenkaan käytetty nyt tutkittavassa henkirikoksessa.

Operaation aikana Länsi-Uudenmaan poliisilaitos sai virka-apua Helsingin poliisilaitokselta ja Rajavartiolaitokselta. Rajavartiolaitoksen helikopteri oli apuna miehen etsinnässä jo keskiviikon vastaisena yönä ja keskiviikkona päivällä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja