Uutta tietoa päättäjäislauantain säästä: Päivällä voidaan päästä juhlimaan poudalla

Tältä näyttää lauantain juhlasää – ylimmät lämpötilat vastaavat ajankohdan normaaleja yölämpötiloja 7:17
MTV Uutisten meteorologi Jenna Salminen ennustaa lauantain päättäjäispäivälle vaihtelevaa viileähköä säätä.

Aurinkoisen toukokuun jälkeen lämpötilat ovat painuneet Suomessa lukemiin, joita nähdään tyypillisesti tähän aikaan vuodesta öisin. 

MTV Uutisten meteorologi Jenna Salminen ennustaa lauantain päättäjäispäivälle vaihtelevaa viileähköä säätä. Aurinkokin voi pilkahdella varsinkin etelässä, jos pilvisyys pääsee rakoilemaan.

Lauantaiksi saapuu sadealue, joka kuitenkin väistynee pääasiassa itärajan toiselle puolelle, jossa saadaan myös runsaimmat sateet. Maan itäosissa lauantai voikin alkaa sateiden merkeissä, mutta sää poutaantuu sadealueen väistyessä Venäjälle.

– Seuraava sadealue lähestyy (lännestä) ja siitä voi tulla hajanaista sadetta, mutta vaikuttaisi, että juuri päivä voisi olla poutainenkin.

Etelässä lämpötilat jäävät kymmenen asteen kummallekin puolelle.

– On mahdollista, että pilvisyys pääsee rakoilemaan ja siellä on tällä hetkellä suurimmat mahdollisuudet aurinkoon, etenkin lounaassa. 

Sisämaassa on rannikkoseutuja pilvisempää.

Pohjois-Pohjanmaalla ja läntisessä Suomessa aamulla voi tulla sadekuuroja, mutta on myös mahdollisuus poutaiseen pilviseen säähän päättäjäisjuhlien aikaan.

– Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että on saapumassa uusi sadealue, ja se on ennusteissa aika hajanainen.

Lappiin ennustetaan lauantaiksi poutaa, mutta on mahdollista, että lännestä saapuu vuorien yli jokunen sadekuurokin. Sateen mahdollisuus lauantai-iltaa kohden kasvaa.

Katso koko ennuste tämän artikkelin yhteydessä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat