Pekka Poudalta hyviä uutisia koulujen päättymistä juhliville: "Lauantaille mahtuu mukava poutainen väli"

Lauantaina juhlitaan koulujen päättäjäisiä ympäri Suomea. Meteorologi Pekka Poudan mukaan päivän sää näyttää hyvältä, mutta illalla on luvassa sateita.

Lauantaina 1. kesäkuuta juhlitaan kouluissa kevätlukukauden päättymistä. MTV Uutisten meteorologi Pekka Poudan mukaan kevätjuhlia ja lakkiaisia päästään juhlimaan hyvässä säässä.

– Viikonloppuna vielä sataa, mutta sinne mahtuu tällainen aika mukava poutainen väli, joka kattaa koulujen päättäjäispäivän eli lauantain, Pouta kertoo.

Meteorologin mukaan perjantaina kylmä rintama kulkee Suomen ylitse. Jo perjantaina iltapäivällä sateet ovat kuitenkin väistymässä itärajalla Pohjois-Karjalassa ja lännessä sää selkenee.

– Lappi saa koko perjantain jatkuvaa sadetta. Lauantain vastainen yö on jo poutainen koko etelä- ja keskiosassa maata, Pouta sanoo.

Illan juhlintaa haittaa vesisade

Lauantaina päivällä isoin sadekuuromahdollisuus on Lapissa. Etelämpänä on käytännössä enimmäkseen poutaa, kunnes seuraava sadealue saapuu.

– Tuon sateen aikataulu näyttää tällä hetkellä siltä, että lauantai-iltana koululaisten juhlintaa pilaa vesisade. Todennäköisimmin tuossa Vaasa–Turku-välillä, toteaa Pekka Pouta.

– Sateet voivat yltää aika aikaisin illalla pitkälti jo Tampereen seutuville saakka. Yöllä sateet tulevat sitten ehkä koko Etelä-Suomeen. Lauantai-iltana Länsi-Suomeen saapuvan seuraavan sateen aikataulu on vielä hiukan epävarma.

Kovia tuulenpuuskia voi tulla sisämaassa perjantain kylmän rintaman yhteydessä, mutta myrskyä ei ole viikonlopuksi luvassa.

– Päättäjäispäivä voi olla tuulinen, mutta en pidä siitä pääasiana siinä missään nimessä.

Lue myös:

    Uusimmat