Mainos

Kohta ropisee ja viilenee: Loppuviikko on sadealuetta toisensa perään – Lämpö saattaa kuitenkin helliä siellä, missä aurinko näyttäytyy

Viikonloppua kohden on luvassa epävakaata säätä ja samalla myös viilenee. Jo tänään lämpötilat tippuivat parhaimmillaan jopa kymmenen astetta eilisistä lukemista.

Viikonlopun aikana useampi sadealue pyyhkäisee Suomen yli, ja seuraava onkin jo parhaillaan rantautunut maan länsiosaan, kertoo MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas.

– Pohjanmaan suunnalla sadealue on hiljalleen likkunut sisämaata päin, toisaalta lounaisimpaan Suomeen on saapunut myös sateita. Lapissa ja osin myös etelässä on tällä hetkellä selkeää, sanoo Mäntykannas.

Lapin selkeimmillä ja heikkotuulisimmilla alueilla lämpötilat voivat ensi yönä tipahtaa pakkasen puolelle.

Sadealuetta toisensa perään

Perjantaina aamulla sadealue pyyhkäisee yli etelän ja liikkuu itään päin iltapäivään mennessä. Aivan lännessä sää voi muuttua jo poutaisemmaksi.

– Jos jossain täällä Turun korvilla aurinko pääsee näyttäytymään, lämpötila voi kohota vielä lähemmäs kahtakymmentä astetta. Muuten lukemat ovat aika viileitä, sateessa jäädään paikoin vain viiden asteen tuntumaan.

Edellisen sadealueen väistyttyä seuraava saapuu juuri viikonlopuksi, ja eteläisen Suomen päälle asettuu matalapaineen keskus. Luvassa voi olla kuurosateita sekä ukkosta, ennustaa Mäntykannas.

Sunnuntai ei vielä tuo suurta muutosta tilanteeseen, vaan päivä jatkuu pilvipeitteen alla varsin viileänä.

Katso viiden vuorokauden ennuste omalle paikkakunnallesi!

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja