Mainos

Oliko kesä tässä? Sateinen ja tuulinen sää jatkuu loppuviikolla

Viime päivinä tutuksi tullut sateinen ja tuulinen sää jatkuu myös viikonloppuna. Mahdollisuus kesäisiin lämpötiloihin muuttuu elokuun jatkuessa kokoajan epätodennäköisemmäksi.

Epävakainen sää liikkuu Suomen yllä myös loppuviikolla.

– Varsinkin tänään torstaina on sateista. Iso sademassa on liikkumassa maan keski- ja itäosien yli. Muualla kuuroja tulee yleisesti, Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne kertoo.

Huomenna sateet painottuvat enemmän maan pohjoisosiin, kun taas etelässä ja Keski-Suomessa sateet jäävät yksittäisiin sadekuuroihin. Aurinkokin saattaa huomenna perjantaina pilkahdella pilvien raosta.

Viikonloppuna sateet palaavat jälleen koko maahan ja myös tuuli yltyy.

– Lauantaina ja jonkin verran sunnuntaina tuuli puhaltaa melko haipakkaa. Meille saapuu lännestä matalapaineen keskus, joka voimistaa tuulia viikonloppuna, Rinne kertoo.

Sateet painottuvat lauantaina maan eteläosiin ja sunnuntaina saderintama siirtyy kohti pohjoista. Kuurosateiden mahdollisuus säilyy kuitenkin koko maassa.

– Varsin sateista ja suhteellisen viileää säätä on luvassa. Lämpötilat jäävät yleisesti 15 ja 20 asteen välille, pohjoisessa voi olla päivisin vain kymmenisen astetta lämmintä.

Onko kesä jo ohi?

Rinteen mukaan epävakainen sää näyttäisi jatkuvan vielä ensi viikolla. Mahdollisuus kesäisen sään paluuseen ei Rinteen mukaan ole mahdotonta, mutta elokuun edetessä hellelukemiin pääsy muuttuu koko ajan epätodennäköisemmäksi.

– Kesän ei voi vielä sanoa varmasti päättyneen. Elokuu on Suomessa keskiarvollisesti kuukausien lämpimimmästä päästä, eli lämpimämmän aallon saapuminen ei ole mahdotonta.

– Toisaalta jos lämpöaalto saapuu ihan kuun lopulla, ei silloin päästä enää samanlaisiin lukemiin, kuin jos vastaava lämpö saapuisi meille heinäkuussa.

1:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.