Mainos

Uutta tietoa Kuopion kouluhyökkäyksestä: Miekkamiehen sapeli katkesi kesken hyökkäyksen, kertoo uhrin äiti IS:lle

4:13
Poliisi joutui pysäyttämään hyökkääjän ampumalla. Rikostoimittaja kertoo MTV Uutiset Livessä, miksi poliisin toiminnasta ei aloiteta tutkintaa.

Sapelilla varustautunut Joel Marin haavoitti yhdeksää ja surmasi yhden henkilön Kuopion kouluhyökkäyksessä. Ilta-Sanomat on haastatellut hyökkäyksessä vakavasti loukkaantuneen naisen äitiä, joka kertoo muun muassa miekan katkenneen hyökkäyksessä. 

Nuori nainen kuoli ja yhdeksän muuta uhria haavoittui, kun opiskelija hyökkäsi opiskelijoiden ja opettajan kimppuun sapelintyyppisellä teräaseella Kuopiossa. Nyt luokkahuoneen tapahtumista on tullut esiin uusia yksityiskohtia.

Tullessaan luokkahuoneeseen hyökkääjä veti miekan laukustaan ja alkoi huitomaan sillä. Ilta-Sanomien mukaan hyökkääjän miekka oli kuitenkin katkennut siinä vaiheessa, kun hän oli lyönyt sillä opettajaa.

Lehden mukaan kauempana luokkahuoneessa istuvat ihmiset heittelivät tavaroita kohti hyökkääjää. Muutama ihminen pääsi karkuun, kun luokassa ollut tyttö keksi heittää hyökkääjää tuolilla.

Normaalia jutustelua päivää ennen puukotusta

Kouluhyökkääjää on kuvailtu mediassa rauhalliseksi, mutta yksinäiseksi. Ilta-Sanomien haastatteleman äidin mukaan hänen vakavasti haavoittunut tyttärensä ei ymmärrä, miksi hyökkääjä valitsi kohteekseen luokkatoverit, sillä heillä oli luokassa hyvä yhteishenki.

Lehden mukaan mies oli käynyt tyttären kanssa syömässä puukotusta edeltävänä päivänä. Ruokapöydässä he olivat keskustelleet muun muassa harjoittelupaikoista.

– Mies auttoi tytärtä tehtävissä, he kävivät yhdessä syömässä. Tytär kertoi, että aina kun hän näki miehen yksin istumassa, hän meni seuraksi äiti kertoo Ilta-Sanomille. 

Hyökkäyksessä vakavasti loukkaantunut nainen joutui sairaalan teho-osastolle. Lehden mukaan sairaalassa tytär ei aluksi tiennyt, että puukottaja oli hänen kanssaan samalla osastolla. Nainen on päässyt pois teho-osastolta.

Juttua on muokattu 12.10. klo 10:13. Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että uhri on päässyt pois sairaalasta. Uhri on päässyt pois teho-osastolta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja