Tällainen oli Kuopion kouluiskussa surmattu ukrainalainen: Annan toi Suomeen rakkaus – "Hän oli fiksu ja ystävällinen ihminen, joka ei ikinä sanonut pahaa sanaa"

3:14
Tuttavat kertovat Kuopion kouluiskussa surmatusta Annasta.

Kuopion kouluiskussa surmansa saanut oli Suomessa opiskeva nuori ukrainalainen nainen. Tuttavat kertovat rakkauden tuoneen hänet Suomeen.

Kuopion kouluiskun uhrin tuttavat kuvailevat naista älykkääksi ja positiiviseksi. Ukrainan Harkovasta Suomeen vuonna 2017 saapunut nainen haaveili hyvästä ammatista, urasta ja elintasosta Suomessa.

Syy Suomeen saapumiseen oli tuttavien mukaan rakkaus. Naisen tuntenut Karolina Skrypnichenko kertoo, että mies on virolainen, ja pariskunnalla ei ollut lapsia.  

Aiemmin Ukrainan Suomen suurlähetystö kertoi naisen menneen naimisiin toisen EU-maan kansalaisen kanssa.

"Fiksu ja ystävällinen ihminen, aina positiivinen"

MTV Uutisten kanssa yhteistyötä tekevä ukrainalainen 1plus1-uutiskanava haastatteli uhrin tuttavia Kuopiossa. Molemmat haastatellut puhuvat hänestä hyvin kauniisti.

– Hän oli fiksu ja ystävällinen ihminen, joka ei ikinä sanonut pahaa sanaa. Hän oli aina positiivinen. En ymmärrä, miksi tämä tapahtui, sanoo naisen kanssa opiskellut Oleksander Ishakov

Myös Ishakov tuo esiin pariskunnan naimisiinmenon Suomessa.

– He olivat onnellisia, ja he matkustelivat yhdessä, mies kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja