"Uutispäällikkö totesi, että sinä olet meistä parhaiten pukeutunut" – presidentin pikatapaaminen oli vain yksi MTV:n kesätoimittajien huippuhetkistä

Kesätoimittajat kertovat työstään uutistoimituksessa 10:41
Miltä tuntuu hypätä toimittajana "syvään päätyyn"? Katso kesätoimittajien kommentit kesästä!

Kesänsä MTV Uutisissa kruunanneet toimittajat kertaavat tapahtumarikkaan kesän antia.

Toimittaja Ivan Puopolo istutti MTV Uutisten kesätoimittajat Juuso Kääriäisen, Erika Sirviön ja Lotta Lautalan Huomenta Suomen sohville.

– Joka päivä pieni yllätys, ei tiedä, mihinkä sitä päätyy. Mahtavaa on ollut huomata, että on menty ihan sinne syvään päätyyn – ihan presidenttiin asti, Kääriäinen kuvailee kuluneita kuukausia

– Tämä uutistyö on hienoa siinä mielessä, että se on yllätyksiä täynnä.

Sirviö komppaa Kääriäistä ja nostaa esiin erilaisten ihmisten tapaamisen. Lautala taas huomauttaa kesätoimittajien saamasta vastuusta ja vapaudesta Maikkarilla.

Pelkkää uutisvirran puurtamista?

Eikö tavan uutisvirtaan kyllästy? Läpi kesän MTV Uutisten tv-toimituksessa paahtaneet toimittajat eivät tätä ainakaan myönnä.

Lautalan kohdalla päällimmäisenä kuluneilta kuukausilta mieleen on jäänyt edelleen jatkuva Ukrainan sota, jota toimituksessa seurataan herkeämättä.

– Myös erilaiset kohtaamiset, aika arkisiakin tilanteita ihmisten kanssa. Kun pääsee juttelemaan ja jää sellainen fiilis, että tällaisiakin ihmisiä ja tarinoita on.

Ja niin, Kääriäinen päätyi pikahälytyksellä kesken juhannuspäivän mikrofonin ja kuvaajan kanssa presidentti Sauli Niinistön puheille, kun venäläinen palkkasotilasryhmä Wagner käynnisti päivän mittaisen kapinansa ja oli suuntaamassa Lounais-Venäjältä kohti Moskovaa.

– Näin kävi minulle tämä kunnia, että uutispäällikkö totesi, että sinä olet meistä parhaiten pukeutunut, lähdepä käymään, Kääriäinen kertoo.

Kääriäinen kuvailee, miten tilanteessa paistoi uutistilanne – tuoreimpia tietoja ja tilanteen kehitystä seurattiin itse ”kentältä” käsin, ja viimeisimmät tiedot käytiin vielä Niinistön kanssa hetki ennen haastattelua.

Sirviö kertoo omasta projektistaan, missä hän selvitti Kiinan harjoittamaa pakolaisvakoilua Suomessa.

– Se oli merkityksellinen itsellenikin, ja halusin saada haastateltavien äänet kuuluviin.

Aivan elokuun loppupuolella Sirviö vieraili myös Helsingissä vankilassa, missä Martat opettavat vangeille arjen taitoja.

Näin Kiina harjoittaa pakolaisvakoilua Suomessa 2:18
Katso video: Näin Kiina harjoittaa pakolaisvakoilua Suomessa

Koko kolmikon kohdalla syksy alkaa opintojen parissa. Eri kokemustaustoilla varustautuneet toimittajat kehuvat Suomen mediakenttää laaja-alaisuudesta ja monipuolisuudesta, missä kovan uutistyön rinnalle mahtuu viihteellisempää ja kevyempääkin sisältöä.

Haastattelu, uutispäällikön terveiset sekä pieni kooste toimittajien kesän tuotoksista jutun ylälaidan videolta!

Ovatko sään ääri-ilmiöt Suomessa kohta arkipäivää? Ilmatieteen laitoksen tutkija kommentoi 7:11
Tutkija tyrmää helteennälkäisten suomalaisten näkemyksen ilmastonmuutoksen eduista – vaikka ennakoitu myrsky nyt lässähti, sään ääri-ilmiöt yleistyvät myös Suomessa. Video elokuulta.

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Venäjän tilannetta – Prigozhin antanut Wagner-joukoille perääntymiskäskyn 8:17
Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Venäjän tapahtumia MTV:lle Wagnerin juhannus-kapinan iltana: "Kyllä se meidät tarkkaan hereillä pitää".

Lue myös:

    Uusimmat