Mainos

Uusnatseilla ja äärijärjestöillä jatkot Vantaalla – poliisi valmiina yhteenottoihin

Vantaalla uusnatsien ja äärijärjestöjen itsenäisyyspäivän juhlinta on tähän mennessä sujunut häiriöittä, kertoo poliisi.

Äärijärjestöjen 612 -kulkueeseen ja uusnatsien itsenäisyyspäivän kulkueeseen osallistuneita on kutsuttu jatkamaan iltaa vantaalaisessa ravintola Bar Rock Bearissa. Ravintolassa esiintyy illan aikana äärioikeistosympatioihin liitettyjä yhtyeitä.

Poliisi on paikalla seuraamassa tilannetta ja varmistamassa, ettei uusnatsien ja näiden vastustajien välille synny yhteenottoja.

– On poliisi tehnyt havaintoja heistä (uusnatsien vastustajista). Olemme havainneet, että kohteesta ollaan kiinnostuneita ja sen takia me siellä oikeastaan olemmekin, kertoo rikoskomisario Christer Ahlgren Vantaan poliisista.

Ahlgren arvioi poliisin pysyvän tapahtumapaikalla aina ravintolan sulkeutumiseen asti.

Äärioikeiston jatkopaikan omistajan kolme autoa poltettiin maanantaina aamulla. Tiistaina anarkistien takku.net-verkkosivustolla julkaistiin teksti, jossa kirjoittajat kertovat polttaneensa autot.

– Päätimme aloittaa itsenäisyyspäivän juhlinnat jo maanantain pikkutunneilla ja käydä sytytyspalojen kanssa baarin omistajan kotipihalla. Emme viipyneet pitkään, mutta lähtiessämme pihalla olleet autot liekehtivät jo iloisesti, verkkosivustolla kirjoitetaan.

Ahlgrenin mukaan poliisi ei voi vahvistaa tietoa.

– Se on netistä poimittu tieto, ja niin siellä lukee. Sen enempää ei poliisikaan pysty ottamaan kantaa sen luotettavuuteen. Poliisi tutkii näitä polttoja. Tällainen viesti on kyllä huomioitu, Ahlgren sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.