Mainos

Poliisi uusnatsimarssin kahakasta: Henkilöt tavalla tai toisella osa marssijoukkoa

Itsenäisyyspäivän marsseilla on tähän mennessä suhteellisen rauhallisesti, arvioi ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisista.

Isommat yhteenotot vältettiin hänen arvionsa mukaan mielenosoitusten järjestäjien kanssa käydyillä neuvotteluilla sekä onnistuneilla reitti- ja aikatauluvalinnoilla.

Poliisi on tähän mennessä tiedottanut kahdesta marsseihin liittyneestä yhteenotosta. Toinen tapahtui uusnatsistisen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen marssissa Pitkälläsillalla, jossa kaksi henkilöä kävi toisiinsa kiinni.

– Poliisi otti nämä rettelöitsijät kiinni, Hakola kertoo.

Hakolan tiedossa ei ole, mistä porukoista rettelöitsijät ovat.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan näyttää sille, että henkilöt ovat olleet tavalla tai toisella osa tätä marssijoukkoa tai liittyneet siihen matkalla. Emme tiedä tarkemmin, missä kohtaa matkaa he ovat tulleet mukaan, Hakola toteaa.

Poliisilta saatujen tietojen mukaan parivaljakon välillä tapahtui pahoinpitely poliisiautossa rettelöinnin jälkeen. Epäilynä on suomalaismies, joka on aiemmin osallistunut äärioikeiston ja uusnatsien vastaiseen toimintaan.

Myöhemmin poliisi tiedotti, että myös äärioikeistolaisen 612-soihtumarssin lähtöpaikalla on tapahtunut joukkotappelu. Poliisi sai kuitenkin tilanteen paikalla hallintaan.

0:57

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.