Uusiseelantilaisen Rosemaryn poika ei vastaa puhelimeen, epätoivoinen äiti odottaa moskeijan läheisyydessä tietoa lapsestaan: "Tämä ei tunnu todelliselta"

Poika ei ole vastannut äitinsä puheluun – Uusiseelantilainen Rosemary pelkää pojan olleen moskeijassa 1:57

Christchurchin moskeija-iskujen jälkeen uusiseelantilainen äiti pelkää pahinta. Hän on odottanut moskeijan luona neljä tuntia poikansa vastausta, kertoo uutistoimisto CNN.

Uusiseelantilainen äiti Rosemary Omar  oli moskeijan lähellä ammuskelun alkaessa. Hän kuuli laukaukset ja arvioi niiden olevan aseesta peräisin.

Aluksi ilmassa oli paljon epätietoisuutta siitä, mistä oli kyse. Kolmannen laukausäänen jälkeen hän näki ympärillään juoksevia ihmisiä.

Tämä ei tunnu täysin turvalliselta, hän muistaa ajatelleensa.

Uuden-Seelannin moskeija-ampumisissa on kuollut jopa 49 ihmistä kahdessa moskeijassa. Lisäksi ainakin 48 ihmistä on sairaalahoidossa, poliisi tiedotti Reutersin mukaan.

Moskeijassa oli iltapäivällä 300 ihmistä rukoilemassa, kun silminnäkijän mukaan sisälle moskeijaan kävellyt mies avasi tulen automaattiaseella.

Monet läheiset odottavat edelleen tietoja perheenjäsentensä ja ystäviensä kohtalosta. Niin myös Omar, joka on odottanut tietoa joko pojaltaan tai viranomaisilta tuntikausia.

– Ajoin moskeijan ohi ja näin paljon ruumiita. Siitä lähtien olen ajellut ympäriinsä nähdäkseni, onko poikani kunnossa. Mutta hän ei vastaa puhelimeensa, Rosemary Omar kertoo.

Omar ei itse nähnyt tekijää.

– Mutta se oli hyvin pelottavaa, hän muistelee tilannetta.

Omar kuvailee odottaneensa paikan päällä jo noin neljä tuntia saamatta viranomaisilta minkäänlaista tietoa.

– Tämä ei tunnu todelliselta, Omar sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat